Kadının tatil ödevlerine itirazı viral hale geldi ve sosyal medyada tartışmalara yol açtı

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Video, ebeveynlerin çocuklarının ev ödevlerini tamamlamak için ne kadar çaba harcamaları gerektiğini gösteriyor.

Hindistan'da yaz tatilinin sona ermesi, öğrencileri karışık duygular içinde bıraktı. Hint yaz tatilleri acı tatlıdır. Öğrenciler yaz tatili için bir yığın ödevle uğraşırken boş zamanların neşesi azalıyor. Bazı yerlerin aksine Hint okulları proje ve alıştırmaların tatil sırasında tamamlanmasını bekliyor ve bu da tembel yaz günlerine ekstra bir sorumluluk katmanı ekliyor.

Geçtiğimiz günlerde bir annenin tatil sırasında çocuklarına verilen ödevlerden duyduğu hoşnutsuzluğu dile getiren bir Haber yayınlaması, sosyal medyada hararetli bir tartışmaya yol açtı.

Videoda kaç öğretmenin çocuklara kendi başlarına yapamayacakları ve yetişkinlerin yardımına ihtiyaç duydukları ödev ve projeler verdiğini anlatıyor. Eğitimcileri, her öğrencinin yetenek düzeyine uygun projeler oluşturmaya teşvik ediyor, böylece ödevleri ebeveynlerinin yardımı olmadan kendi başlarına tamamlayabiliyorlar.

Video Eminent Woke tarafından X kanalında “Eğitim sisteminin ebeveynlere yaptığı budur” başlığıyla paylaşıldı.

Videoyu buradan izleyin:

Eğitim sisteminin ebeveynlere yaptığı budur
❌
pic.twitter.com/0UthwtwHyN

— Eminent Woke (@WokePandemic) 30 Haziran 2024
30 Haziran'da paylaşılan Haber internette geniş ilgi gördü ve 700.000'den fazla izlendi. Annenin itirazı izleyicilerden büyük tepki gelmesine neden oldu.

Mevcut okul sistemini eleştiren bir kullanıcı, “Ürün bozulduğunda müşteriyi suçlayan tek sektör bu” yorumunu yaptı.

Başka bir kullanıcı ise “Milli Eğitim Bakanı olsaydım öğrencilerin 8. sınıfa kadar ödev yapmamalarını sağlardım” diye yazdı.

Üçüncü bir kullanıcı, “Öğrencinin öğrenimine hiçbir katkısı olmayan anlamsız görevler” yorumunu yaptı.

Daha fazla güncel haber için buraya tıklayın