Kabak Kavurması

Leila

Global Mod
Global Mod
Kabak Kavurması Tanımı İçin Materyaller

  • 4-5 adet kabak
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 diș sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Kabak Kavurması Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Kabakların baș kısımlarını keselim sonrasındasında yıkayıp ortadan ikiye bölüp ince dilimler halinde keselim.
  2. Tavaya kuru soğanları ve iki diș sarımsakları ekleyip sıvı yağda yavaşça kavuralım.
  3. Bir yemek kaşığı salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
  4. Üzerine kabakları baharatlarını bir çay bardağı suyu ekleyip orta ateşte kabaklar yumușayana kadar pişirelim.
Kabak Kavurması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst