Japon akvaryumu, yalnız güneş balığını rahatlatmak için insan kesimleri yerleştirir

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Japonya'daki bir akvaryum, tesisin tadilat nedeniyle kapatılmasının ardından yalnız güneş balığını neşelendirmek için benzersiz ve alışılmadık bir fikir ortaya attı. Güneş balıklarının evi olan Shimonoseki'deki Kaikyokan Akvaryumu, Aralık 2024'ten bu yana tadilattan geçiyor.

Akvaryum halka kapalı olmaya devam ediyor ve personel, güneş balıklarının değişimle mücadele ettiğini fark etti. Japon gazetesi Mainichi Shimbun'un haberine göre denizanasını yemeyi bıraktı ve vücudunu tanka sürtmeye başladı.

İlk başta personel, güneş balığının sindirim sorunları olduğundan veya parazit taşıdığından şüpheleniyordu, ancak daha sonra başka nedenler üzerinde düşünmeye başladılar.

Akvaryum şu tarihte yayınlandı: “Sebebini bilmiyorduk ve sorunu çözmeye yönelik çeşitli önlemler denedik, ancak personelden biri şöyle dedi: 'Belki de ziyaretçiler olmadan yalnızdır?' Durumun böyle olamayacağından yüzde 99 emindim ama son çare olarak personel üniforması giydim.”

Personel, insanların balıkları izlediği yanılsamasını yaratmak için ziyaretçilerin kartondan kesitlerini bastırıp bunları akvaryuma yapıştırdı. Ayrıca kıyafet de kullanıyorlardı ve kuruluş şu adreste yayınlandı:

Akvaryum bir gönderide “Ve sonra…ertesi gün bluegill daha iyiydi!” dedi. “Son zamanlarda havuzun önünde yüzüyor ve yüzgeçlerini sallıyor, yani sağlığı yeniden iyi görünüyor!”

“Dürüst olmak gerekirse buna inanamıyorum ama şu anda sergilenen örnek çok ilginç ve ziyaretçi olsaydı buraya gelirdi. Yani aniden ortadan kaybolduğunda bunun nedeni sağlık durumunun kötü olması olabilir. Son zamanlarda tankın dışında ellerini sallarken görüldü, bu yüzden sağlığı yeniden iyi görünüyor!”

Kaikyokan Akvaryumu, Japonya'da balıkları mutlu etmek için yaratıcı fikirler kullanan ilk akvaryum değil. 2020'deki COVID karantinası sırasında Tokyo'daki Sumida Akvaryumu, gönüllülerden yaratıklarla FaceTime yapmalarını isteyerek ve onları akvaryumdaki saklandıkları yerden çıkmaya teşvik ederek 300 benekli bahçe yılanbalığını aktif tutmak için benzer bir strateji benimsedi.