Ixigo CEO'su Delhi'deki insanları maske takmadıkları için eleştiriyor

Bilgin

Global Mod
Global Mod
“Delhi-NCR'deki hava kalitesi son birkaç günde büyük ölçüde kötüleşti ve astım ve kronik obstrüktif akciğer hastalığı (KOAH) dahil olmak üzere birçok sağlık sorununu ağırlaştırdı. Perşembe günü Delhi ve çevre bölgeleri kalın bir duman tabakası kapladı. Birçok sosyal medya kullanıcısı, Ixigo'nun kurucu ortağı ve CEO'su Aloke Bajpai, sosyal medya platformunda insanların maske takmamasına destek verdiğini ve bu koruyucu donanım hakkındaki tartışmaları “Hamein Bağışıklığına, Hai Ji'den kaçının” gibi açıklamalarla dile getirdi. . (Artık bağışıklığımız var).”

Bay Bajpai şunları yazdı: “500'ün üzerinde AQI ile okulda maske takan tek kişiler benim çocuklarım gibi görünüyordu ve bir ebeveyn bana şunu sordu: Oğlunuzun durumu iyi mi? Bu çocukların soluduğu havayla ilgili her şey yolunda değil. Ve sonra şirketimde sabah yürüyüşlerinde 50'den fazla yaşlı insanın olduğunu fark ediyorum. Bajpai, yaklaşmakta olan sağlık krizini anlamak için birkaç göğüs hastalıkları uzmanıyla konuşmanın yeterli olduğunu “Hamein bağışıklığına hai ji” diye yazdı.

Buradaki yazıya göz atın:

AQI'si 500'ün üzerinde olan çocuklarım okulda maske takan tek kişiler gibi görünüyordu ve bir ebeveyn bana şunu sordu: “Oğlunuz iyi mi?” Bu çocukların soluduğu hava her şey yolunda değil. Daha sonra şirketimde sabah yürüyüşü yapan 50'den fazla yaşlı insanı fark ettim. Neden yok…

— Aloke Bajpai (@alokebajpai) 14 Kasım 2024

Birkaç netizen Bay Bajpai ile aynı fikirdeydi ve bazıları onun daha temiz hava kalitesine sahip başka bir şehre taşınması gerektiğini önerdi.

“Maskeler hastalığın yayılmasını azaltabilir ancak kirli havayı önemli ölçüde engelleyecek kadar sıkı oturmuyorlar. Mali bağımsızlığa ulaşmış olanlar için, daha temiz havası olan bir yere taşınmak birinci öncelik olabilir, aile sağlığını aşinalık veya rahatlıktan üstün tutabilir.” Bay Bajpai şöyle yanıtladı: “Bu konu hakkında yeterince araştırma yaptık. N99 maskeleri yardımcı olur. Herkes hareket edemiyor. Gerçek bir çözüm yok.”

Başka bir kullanıcı ise şu yorumu yaptı: “Günümüzde N99 maskeleri dışarı çıkmak için olmazsa olmazlardan. Artık bisiklet sürerken bunları giyiyorum. Çok fazla toz var ve ne kadar iyi uyuduğumda gözle görülür bir fark görüyorum.”

Üçüncü kullanıcı ise şunları yazdı: “Çocuğumu maskeyle gönderiyorum ama sınıf öğretmeni sınıfta maskelerin çıkarılmasını istiyor. Bu konuda hiçbir farkındalık yok” dedi.

Bu arada Delhi'nin AQI'si bugün sabah 9'da 428 okumayla 'ciddi' kategorideydi. Çarşamba günü şehir, hava kalitesinin bu sezon ilk kez “şiddetli” hale gelmesiyle ülkedeki en kötü AQI'yi bildirdi.

Doktorlar insanları mümkün olduğunca evde kalmaları konusunda uyardı. Şiddetli hava kirliliğinin etkileri sadece fiziksel sağlıkla sınırlı değil, aynı zamanda bilişsel sağlığı da etkiliyor, ruh halini ve duygusal dayanıklılığı etkiliyor.