Ispanak Yemeği

Leila

Global Mod
Global Mod
Ispanak Yemeği Tanımı İçin Gereçler

  • Yarım kilo ıspanak
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet sivri biber
  • 1 yemek kaşığı Salça
  • 1 adet domates
  • 2 yemek kaşığı kırık pirinç
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıcak su
  • 2 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
Ispanak Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Ispanağın saplarını ayıklayıp, bol suyla güzelce yıkayın.
  2. Akabinde ince ince doğrayın.
  3. Vitamin kıymetini kaybetmemesi için doğramak yerine elinizle de koparabilirsiniz.
  4. Bir tencerede zeytinyağını ısıtın ve küp küp doğradığınız kuru soğanı ek edin, biraz kavurduktan daha sonra ince ince doğradığınız sivri biberi ekleyin.
  5. Birkaç dakika bu türlü kavurduktan daha sonra salçayı ek edip karıştırın ve akabinde küp küp doğradığınız domatesi de ekleyip birkaç dakika daha kavurun.
  6. Doğranmış ıspanağı ek edin, akabinde baharatları, yıkanmış pirinçi ve suyu da ekleyin ve güzelce karıştırın.
  7. Tencerenin kapağını kapatın ve pirinçler yumuşayana dek yaklaşık 20 dakika kısık ateşte pişirin. Akabinde ocaktan alıp afiyetle tüketin.
Ispanak Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst