Hintli adam Yeni Zelanda'da ırkçılıkla mücadeleyi anlatıyor

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Adam, sosyal çevrelerde kendisine farklı davranıldığını hatırladı. (Temsili görsel)

29 yaşındaki Hintli bir adam yakın zamanda, çok kültürlü olduğunu düşündüğü bir ülke olan Yeni Zelanda'daki ırk ayrımcılığına ilişkin kişisel deneyimlerini ayrıntılarıyla anlatan çevrimiçi bir gönderi paylaştı. Reddit'te internette “Lopsid_Tennis69” yazan adam, yeni bir başlangıç yapmak için iki yıl önce Yeni Zelanda'ya taşındığını söyledi. “Yeni Zelanda'nın konuksever ve çok kültürlü olduğu konusunda ideal bir fikrim vardı, ancak ne yazık ki deneyimim bundan çok uzaktı. Hikayemi paylaşmak ve aynı gemide olabilecek başkalarından da bilgi almak istedim” diye yazdı.

Reddit gönderisinde adam, ülkede hoş karşılanmadığını hissettiğini ve bazı iyi insanlar bulmuş olmasına rağmen Yeni Zelanda'daki tüm deneyiminin ırkçı olaylarla dolu olduğunu söyledi. “Beklediğimden daha fazla ırkçılıkla karşılaştım. Sokakta rastgele yabancıların bana bağırmasından, aksanım veya görünüşüm nedeniyle iş yerinde tuhaf bakışlara veya kaba yorumlara kadar,” diye paylaştı 29 yaşındaki genç.

Aşağıya bir göz atın:

Yeni Zelanda'da hoş karşılanmıyor
byu/Lopsid_Tennis69 Hindistan
Adam, sosyal çevrelerde kendisine farklı davranıldığını hatırladı. “Sosyal durumlarda bile insanların benden uzak durduğunu veya bana farklı davrandığını hissediyorum. Bazen insanların benim hakkımda konuşması ya da beni konuşmaların dışında bırakması gibi incelikli olabiliyor. “Bazen bana bariz bir şekilde 'Geldiğim yere geri dön' deniyormuş gibi geliyor” diye yazdı.

Adam yerel kültüre entegre olmak için elinden geleni yaptığını söyledi. “Fakat yorucu olduğu anlar da oluyor. Hindistan'da büyüdüğüm için kendimi hiçbir zaman yabancı gibi hissetmedim ama iki yıl sonra bile buraya pek ait olmadığımı hissediyorum” dedi.

“Bu zor çünkü Yeni Zelanda'yı gerçekten evim yapmak istiyorum ama bazen doğru seçimi yapıp yapmadığımı merak ediyorum. “Zihinsel stresle nasıl başa çıkıyorsunuz ve zamanla iyileşiyor mu?” diye ekledi.

Adam tavsiye ve dayanışma için yurtdışına taşınan diğer Kızılderililere ulaştı. “Yurtdışına taşındıktan sonra benzer sorunlar yaşayan var mı aranızda? “Özellikle bu kadar beklenmedik bir şekilde ortaya çıktığında, yabancı olma veya ırkçılıkla baş etme duygularıyla nasıl başa çıkıyorsunuz?” diye yazdı.

Ayrıca okuyun | EY, aynı anda birden fazla çevrimiçi eğitim kursunu tamamladıkları için ABD'deki çalışanlarını kovdu

Gönderi bir gün önce Reddit'te paylaşıldı. O zamandan beri neredeyse 1.500 olumlu oy aldı. Yorumlar kısmında bazı kullanıcılar yurtdışındaki ırkçılığa dair kendi deneyimlerini paylaşırken, bazıları da adama ırkçılığı görmezden gelme çağrısında bulundu.

“Bu tür incelikli ırkçılık dünyanın her yerinde var! Ben bir uçuş görevlisiyim ve bunu dünyanın çeşitli ara şehirlerinde birçok biçimde deneyimledim. Birleşik Arap Emirlikleri'nde yaşıyorum ve durum pek farklı değil. Elimden geleni yapıyorum.” İşinize konsantre olmanızı tavsiye ederim. Zamanla bu tür durumlarla nasıl başa çıktığınızın farklılığını da hissedeceksiniz. En iyi dileklerimle kardeşim!” Bir kullanıcı yorum yaptı.

“Fazla düşünürseniz bunlar çok yıkıcı olur. Singapur'da, özellikle yerel esnaftan gelen çok az benzer ürün vardı. O zamanlar bunu reddettim çünkü bunun tamamen normal olduğunu düşündüm. Ancak daha sonra bir arkadaşım bana bunun mikroagresyon olarak adlandırılan bir şey olduğunu ve bu yüzden çok ince olduğunu söyledi.” “Fakat Hindistan'da bile ten renginize, ne giydiğinize vb. bağlı olarak size farklı davranılıyor. Bu yüzden görmezden gelip yoluna devam etmek en iyi politikadır,” diye paylaştı bir başkası.

“Berlin'de aynı açık ve örtülü ırkçılıkla karşı karşıyayız. Bir yıl sonra oradan ayrıldı ve eve geri döndü. Üçüncü bir kullanıcı, ırkçılıkla uğraşmaktan rahatsız olamadım” diye yazdı.

“Evinden (Hindistan) neredeyse on yıl uzakta ve bu hiç bu kadar kolay olmuyor. Sanırım artıları ve eksileri kabul etmeli ve devam etmelisin. Hala ailemi, hayatımı, Parivar'ımı bırakmam gerekip gerekmediğini anlamaya çalışıyorum. Bana göre buna değdi” yorumunu yaptı bir başkası.

Daha fazla trend haber için buraya tıklayın