Henry Olonga'nın hayatı nasıl dramatik bir dönüş yaptı?

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Okuma

Özet yapay zeka oluşturulur, haber odası kontrol edilir.

Olonga 2003 yılında Simbabwes rejimini protesto etti ve ölüm tehditlerine baktı.

20 yılı aşkın bir süredir Avustralya'da sürgünde yaşıyor ve asla eve dönmedi.

Olonga, dünya çapında farklı yerlerde meydana gelen bir müzik kariyerini izledi.

Hintli kriket hayranları için, özellikle 1990'larda büyüyenler için, Henry Olonga adı, sahada şiddetli bir rekabetin canlı bir anısını anımsatıyor. 1998 Coca-Cola Kupası'nın finalinde Sharjah, Olonga'daki genç, Zimbabwischer Schnell Bowler, Sachin Tendulkar'ın öfkesi, 92 toptan 124'ünü attı ve Hindistan'ı 10 küçük bir zafere götürdü. Bu oyunda Olonga sadece altı denizde 50 koşuyu kabul etti.

Bu unutulmaz karşılaşmaya ek olarak, Henry Olonga'nın hayatı dramatik bir yaşam sürdü. 2003 yılında ve takımı -Mate Andy Flower, Robert Mugabe rejimi altında Zimbabve'deki “Demokrasinin Ölümünü” protesto etmek için bir Dünya Kupası maçında siyah kol bantları giydi. Bu meydan okuma Yasası, cinayet tehditlerine ve zorla Olonga'ya sürgüne yol açtı. Müzikte kariyer yaptığı ve hatta katıldığı Avustralya'ya yerleşti. “Ses” 2019'da Olonga'nın kriketten müziğe yolculuğu, pek çok kişinin beklediği gibi çok sevindirici değildi ve hayatının son on yılda büyük bir yolculuğu vardı. Telgraf.

Gazete ile yapılan bir konuşmada Henry Olonga, 2000'lerin başında ve ülkesinden sürülmeden önce kariyerinin zirvesinde Zimbabwischer kriket oyuncusu olarak kaydettiği bir şarkının metinlerini okuyor.

“Çizgilerden biri:” Uzak sınırlara gidebilsem de, ruhum bunun için, evim, zaman ve mekan bizi ayırabilir ve yine de kalbim onu yalnız tutar. “Ve sonra farklı:” Hepimiz ulusumuzu inşa edebileceğimiz için bu bizim ülkemiz, Zimbabwe'miz. “

Olonga ara veriyor. “Kelimenin en gerçek anlamında, bu şarkıdaki bazı kelimeler … Hayatımın şimdi nerede olduğundan bahsediyorsun, ama şarkıyı tekrar duyduğumda biraz tetikleyici.”

Gibi Gazete, Hiç Zimbabve'ye geri dönmedi. Şu anda -1980'lerin ortalarında olan babasını görmedi ve hala 20 yıldan fazla bir süredir Bulawayo'da yaşıyor.

Şimdi YouTube kanalında müzik yayınlıyor ve yapabildiği yerde konserleri alıyor. Son zamanlarda kruvaziyer gemilerinde şarkı söyledi. “Bu, bir yolcu gemisindeki müzik performansının en önemli özelliği değildir. Aslında, bazı insanlar şarkıcıların kruvaziyer gemilerinde öldüğünü düşünüyor. Sanki başka hiçbir yerde yapmadıkları takdirde gidiyorlardı.

“Ama bu benim için önemli değil. Müziğim hakkında hiçbir egom yok. Küçük emeklilerle şarkı söylüyorum, okul çocukları söyledim ve küçük barlarda üç kişinin önünde şarkı söyledim. Sadece şarkı söylemeyi seviyorum. Yapmayı seviyorum.

“Her türlü işi yaptım. İnsanların teknelerini temizledim. Motivasyonel görüşmelerde ve post -konuşmalarda olduğu gibi kamuya konuştum. Hayatımın zamanına sahip olduğumu söylemeyeceğim çünkü bazı insanların gözlerinde sadece bir tür musallat, çok öngörülebilir, sıkıcı hayat yaşıyorum, ama dürüst ve herhangi bir zorluk yok.”

Olonga, 2019'da ölen Mugabe'nin 2017'de devrildiğinde geri dönmeden kısa bir süre önce idi, ancak geri dönüş yoktu; Avustralya'da kaldı. “Çok sert sepette. Yeni bir hayata başladım. Sanırım şimdi Batılı bir adam gibi. Adelaide'de işlerin işe yaradığı yerde yaşıyorum.