Güveçte Kanlıca Matarı

Leila

Global Mod
Global Mod
Güveçte Kanlıca Matarı Tanımı İçin Gereçler

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 1 adet yeşil
  • 1 adet kırmızı biber
  • 300 gram kanlıca mantarı
  • 1 diş sarımsak
  • 200 ml domates sosu
  • Biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kaşar peyniri
Güveçte Kanlıca Matarı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Bir adet küp küp doğranmış soğanı yağda kavuruyoruz.
  2. çabucak sonrasında biberleri ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Biberlerin rengi değişinceye kadar yüksek ateşte kavurmaya devam edin. Gereçler yumuşadığında ocağı kısın.
  3. Temizlenip yıkanmış kanlıca mantarını soğan ve biberin olduğu tavaya atın. Mantar suyunu salacaktır tasa etmeyin. Suyunu çekene kadar yüksek ateşte mantarları kavurun.
  4. Mantar suyunu çektiğinde bir diş rendelenmiş sarımsağı ek edin. daha sonra biber salçasını koyun ve kavurmaya devam edin.
  5. Ardından 200 ml. domates sosunu (Ben yazın sos yapıp kenara koymuştum onu kullandım) tavaya dökün ve ocağın altını açarak domatesli karışımı pişirmeye devam edin.
  6. Tuz, karabiber dilerseniz toz biber ekleyin.
  7. Güveç kalıplarını çıkartıp mantar karışımını güveç kalıplarına doldurun. Üzerine tereyağı koyun. ondan sonrasında rendelenmiş kaşar eği yapın ve tüm mantar yüzeyini kaşar ile doldurun.
  8. Güveçleri tepsiye yerleştirip fırına verin. Kaşarların üzeri kızarana kadar ortalama 20 dakika evvelde ısıtılmış 200 derecedeki fırında pişirin.
  9. Güveçleri fırından çıkartın sulu sulu domatesli kaşarlı kanlıca mantarını afiyetle yiyin:).
Güveçte Kanlıca Matarı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst