Güveçte Kanlıca Matarı Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 1 adet yeşil
- 1 adet kırmızı biber
- 300 gram kanlıca mantarı
- 1 diş sarımsak
- 200 ml domates sosu
- Biber salçası
- Tuz
- Karabiber
- Kaşar peyniri
Not EkleTanımı Yazdır
- Bir adet küp küp doğranmış soğanı yağda kavuruyoruz.
- çabucak sonrasında biberleri ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Biberlerin rengi değişinceye kadar yüksek ateşte kavurmaya devam edin. Gereçler yumuşadığında ocağı kısın.
- Temizlenip yıkanmış kanlıca mantarını soğan ve biberin olduğu tavaya atın. Mantar suyunu salacaktır tasa etmeyin. Suyunu çekene kadar yüksek ateşte mantarları kavurun.
- Mantar suyunu çektiğinde bir diş rendelenmiş sarımsağı ek edin. daha sonra biber salçasını koyun ve kavurmaya devam edin.
- Ardından 200 ml. domates sosunu (Ben yazın sos yapıp kenara koymuştum onu kullandım) tavaya dökün ve ocağın altını açarak domatesli karışımı pişirmeye devam edin.
- Tuz, karabiber dilerseniz toz biber ekleyin.
- Güveç kalıplarını çıkartıp mantar karışımını güveç kalıplarına doldurun. Üzerine tereyağı koyun. ondan sonrasında rendelenmiş kaşar eği yapın ve tüm mantar yüzeyini kaşar ile doldurun.
- Güveçleri tepsiye yerleştirip fırına verin. Kaşarların üzeri kızarana kadar ortalama 20 dakika evvelde ısıtılmış 200 derecedeki fırında pişirin.
- Güveçleri fırından çıkartın sulu sulu domatesli kaşarlı kanlıca mantarını afiyetle yiyin
.