Gaziantep’te ‘engelsiz’ spor

celikci

New member
GAZİANTEP (İGFA) – Talat Özkarslı Spor Salonu’nda gerçekleşen aktiflikle ortalarında büyükşehir atletlerinin da yer aldığı engelli atletler, tekvando, karate, hemsbol, floor furling, tekerlekli basketbol, bocce, jimnastik, badminton, masa tenisi spor branşlarındaki yeteneklerini sergiledi.

Sağlık Hizmetleri ve Engelliler Daire Lideri Serdar Tolay, açılışta yaptığı konuşmada her bireyin bir engelliliği olduğunu belirterek, “Örneğin ben, piyano çalmayı bilmiyorum. Piyano çalma engellisiyim. Saz çalmayı bilmiyorum, saz çalma engellisiyim. ötürüsıyla olayı bu türlü düşündüğünüz vakit hiçbirimizin birbirimizden farkı yok.” dedi.

TOLAY: BUNLARI YAPTIĞIMIZ VAKİT esasen HİÇBİR ŞEYE GEREK KALMAYACAK

Empati, farkındalık, fırsat vermek ve kolaylık sözlerinin üzerinde durulması gerektiğini vurgulayan Tolay, şunları kaydetti:

“Aslında 4 tane söz var bu sözlerin üzerinde durmak gerekiyor. Bir tanesi empati, bunda toplumumuz yüzde 70’ler düzeyine geldi. Yani bir oburunun yerine kendini koyma alışkanlık edinebilme kabiliyeti. İkinci kıymetli söz farkındalık, burada yaptığımız bir farkındalık eğilimidir. Bunu 365 güne yaymamız gerekiyor. Üçüncü kıymetli söz de fırsat vermek, herkese fırsat tanındığı vakit kesinlikle bir işi başaracaktır. Engellisi, engelsizi kâfi ki onlara fırsat verilsin. Dördüncü sözümüz de bayağılık. Artık o denli bir alışkanlık haline gelmeliyiz ki, bunlar basitlaşmalı. hayatımızın her alanında meslek, öğrencilik, spor, eğitim hayatında engelli manisiz düşünmeden herkese 3 sözün getirdiği en son basamaktaki bayağılığı oturmamız gerekiyor” dedi.