Fırında Pratik Kabak Mücver

Leila

Global Mod
Global Mod
Fırında Pratik Kabak Mücver Tanımı İçin Gereçler

  • 4 adet orta uzunluk rendelenmiş kabak
  • 2 adet rendelenmiş havuç
  • 2 adet yumurta
  • 1 zirveli çay bardağı un (Kıvamı fazlaca sulu olursa yarım çay bardağı daha ekleyin)
  • Bir tutam maydanoz
  • 4-5 kol dereotu
  • 4-5 adet taze soğan
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ/zeytinyağ
  • 200 gram beyaz ufalanmış peynir
  • Gereğince tuz(peynirin tuz oranına nazaran ayarlayın)
  • 1 adet kabartma tozu
Üzerine serpmek için

  • Rendelenmiş kaşar
  • Susam ,çörekotu (İsteğe bağlı)
Fırında Pratik Kabak Mücver Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Kabaklar soyularak rendelenir ve uygunca suları sıkılarak suları süzülür(ben kabakların suyunu iki sefer sıktım).
  2. Maydanoz,dereotu ve taze soğanları küçük küçük doğrayalım.
  3. Uygun karıştırma kabına yumurta alınır çırpılır,rendelenmiş kabak,havuç,doğranmış yeşillikler,beyaz peynir ek edilir karıştırılır ,kabartma tozu ve un eklenerek karıştırılır şayet cıvık olursa un ölçüsünü biraz artırabilirsiniz.
  4. Fırın tepsisini fırça yardımı ile biraz yağlayalım ve mücveri tepsiye koyalım.
  5. Üzerine dilerseniz susam çörek otu serpebilirsiniz.
  6. 180 derece evvelinde ısıtılmış alt üst ayar fırında yaklaşık 20-25 pişirdikten daha sonra fırından çıkararak üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpelim ve tekrar fırına verelim.
  7. Fırını 170 dereceye düşürdüm üzeri kızarana kadar yaklaşık 20 dakika daha pişirdikten daha sonra fırından çıkaralım.
  8. Üzerine pak bir bez örterek soğuması için beklettim.
  9. Soğuyunca düzgün biçimde dilimleyebilirsiniz. Ben sarımsaklı yoğurt ile servis yaptım. Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun
    ❣
    .
Fırında Pratik Kabak Mücver Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst