Etsiz Ekşili (Van Yemeği)

Leila

Global Mod
Global Mod
Etsiz Ekşili (Van Yemeği) Tanımı İçin Gereçler

  • 1 deste ıspanak
  • 3 büyük uzunluk soğan
  • 8 adet yumurta
  • Tuz
  • Limon tuzu (pestil de olur)
  • Pul biber
  • Su
Etsiz Ekşili (Van Yemeği) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle yıkanmış olan ıspanaklarımızı doğrayalım (ıspanağın başındaki pembe kısmı ben kullanmadım).
  2. Soğanlarımız küp küp doğrayalım.
  3. Tencereye yağ koyup kızdıralım akabinde soğanları dökelim üzerine kavuralım rengi pembeleşmeden ıspanakları dökelim üzerine ve beş dakika kadar o biçimde kavuralım.
  4. Akabinde salçayı döküp kavuralım ve yavaş yavaş suyu ekleyelim. Su üzerini geçmeyecek kadar olursa daha âlâ olur.
  5. Kaynayana kadar ağzını kapatalım.
  6. Kaynadıktan daha sonra baharatları ekleyelim.
  7. Bir kabın içerine yumurtaları kıralım ve kaynayan yemeğin içine dökelim. Durmadan 1- 2 dakika kadar karıştıralım.
  8. Akabinde altını kapatıp kendinde demlenmesini bekleyelim.Yemeğimiz hazırdır afiyet olsun.
Etsiz Ekşili (Van Yemeği) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst