Etli Kuru Fasulye Tanımı

Leila

Global Mod
Global Mod
Etli Kuru Fasulye Tanımı İçin Gereçler

  • Yarım kg kuru fasulye
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 200 gr kuş başı et
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Su (Yaklaşık 7 su bardağı)
Etli Kuru Fasulye Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. birinci vakit içinderda tencereyi ocağa koyun.
  2. İçine zeytinyağı ve tereyağını ekleyip, karıştırın ve erimesini sağlayın.
  3. çabucak sonrasında soğanı küp küp doğrayın ve tencereye koyun.
  4. Birazcık rengi değişinceye kadar kavurun.
  5. Kuş başı eti de içine koyup, kavurmaya devam edin.
  6. Kavrulmuş soğan ve etin üzerine domates salçasını ve biber salçasını da ek edin.
  7. Bir iki kere daha karıştırın.
  8. çabucak sonrasında önce ıslatılmış kuru fasulyeyi de içine koyup, karıştırın.
  9. Suyunuda dökerek tuzunu da ekleyin ve kapağını kapatın pişmeye bırakın. Afiyet olsun.
Not:

1-Mutlaka kuru fasulyeyi akşamdan suya ıslatın. Pişmesi daha kolay olacaktır.

2-Pişirmek için düdüklü tencere kullanın ,pişme mühleti olağan tencereye nazaran çabuk olacaktır.

3-Soğanı ve eti yeterli kavurun ki daha lezzetli olur.

4-İsteğe bağlı olarak kemik suyu da kullanılabilir.

5-Tabiki güveç tencereyi de demeden edemeyeceğim onda pişen yemekler hem yavaş pişiyor hemde lezzeti değişik oluyor. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

Etli Kuru Fasulye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst