Eski bir BYJU çalışanı, şirketin kendisinden hemen istifa etmesini istediğini söyledi

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Gönderi paylaşıldığı andan itibaren netizenlerden çok sayıda tepki aldı.

Edtech şirketi BYJU, yakın zamanda yeniden yapılanma sürecinin bir parçası olarak departmanlar genelinde yaklaşık 1.000 çalışanı işten çıkardı. Yeni işten çıkarmalar, şirketin ABD’li borç verenlerle 1 milyar dolarlık vadeli kredi konusunda yasal bir savaşa başladığı bir zamanda geldi. Bu arada işten çıkarılan bir çalışan, işten çıkarmalardan duyduğu hayal kırıklığını sosyal medyadan dile getirdi. 24 saat şirkette olmasına rağmen herhangi bir tazminat ödemeden derhal istifa etmesinin istendiğini söyledi.

Şirkette elde tutma yöneticisi olarak çalışan Arpit Singh, bir LinkedIn gönderisinde tüm umudunu kaybettiğini söyledi. “Bugün bunu tüm umudumu yitirdikten sonra söylüyorum. İşten çıkarmalar nedeniyle işimi kaybettim. Nerede benim hatam olduğunu bilmiyorum. BYJUS & Career’deki çalışmalarım boyunca çok çalıştım. 10to’ya hiç başvurmadım.” “Hayatımda 8 çalışma kültürü var, şirketim için her zaman 7/24 müsaitim ama bir kere gelip hemen istifa etmemi söylediler” dedi.

Bay Singh, 2022’de bir işe ihtiyacı olduğunda BYJU’nun kendisine yardım ettiğini söyledi. “BYJUS hakkında şikayetçi değilim. Geçen yıl bir işe ihtiyacım olduğunda bana yardım ettiler. Çalışma kültürü çok iyiydi ve bana beklentilerimi karşılayan işler verdiler. Şimdi öyleler.” Başım belaya girebilir, bu yüzden bu kadar zor kararlar almaları gerekiyor. İlk kuruluşuma her zaman saygı duyacağım. Ama en azından aynı maaşla kolayca iş bulabileceğimden çok emindim ama yanılmışım” dedi.

Göreve devam eden eski çalışan, eve ekmek getiren tek kişi olduğu için ailesinden kimseye söylemediğini söyledi. Singh şunları ekledi: “Geçen yıl bu özel sektöre girdim çünkü çok az aday tarafından seçilmedim, ancak bir yıl kaybettikten sonra her şeyimi kaybettim. Aileme söylemeye cesaret edemedim çünkü ailemde iyi koşullar yok, sadece onlara çok hizmet eden biri var. O zamandan beri birçok şirkete başvurdum, birçok mülakata girdim ancak 1., 2. veya 3. turda seçilemedim. Herhangi bir tesisten çıkmak istemiyorum, her türlü işi yapabilirim ama henüz bu aşamada yetenekle yüzleşmeye cesaretim yok.

Gönderi paylaşıldığı andan itibaren netizenlerden çok sayıda tepki aldı. “Deneyiminizi paylaştığınız için teşekkür ederiz. Umarım insanlar işverenlerine aşık olmamayı öğrenirler” dedi bir kullanıcı.

Pek çok kişi de iş teklifleriyle Bay Singh’e başvurdu.

Daha fazla trend haber için buraya tıklayın