Engelli yüzücü Türkiye birincisi oldu

celikci

New member
Fevzi Çakmak, 5 yaşında top oynarken düştüğü bir inşatta sağ kolundan yaralandı. Fevzi Çakmak’ın o devir tedavi gördüğü hastanede kangren olan kolu dirsek altından kesildi. Yüzmeyi ve spor yapmayı seven Fevzi Çakmak, Hocalar İlçe Gençlik ve Spor Müdürü İsmail Barın ve Hocalar Belediye Lideri Ali Arslan’ın katkıları ile bu yıl 1,5 ay Antalya’da Akdeniz Üniversitesi’nin olimpik havuzunda eğitime başladı. sonrasındasında Konya’da düzenlenen Para Yüzme Türkiye Şampiyonası ve Ulusal Ekip Seçmelerine katılan Çakmak, S9 kategorisinde 100 metre kurbağalamada Türkiye birincisi olurken, 50 metre özgür yüzmede ise Türkiye ikinciliğini, 100 metre hüre Türkiye üçüncüsü oldu. Fevzi Çakmak, yeni maksadını ulusal kadroya seçilerek olimpiyatlarda derece yapıp, Türk bayrağını dalgalandırmak olarak belirledi.

‘KOLUM DİRSEKTEN KESİLİYOR’

hiç bir vakit umudunu kaybetmediğini tabir eden Fevzi Çakmak, “5 yaşında topun peşinde koştururken inşaat taban çukuruna düştüm. Orada toprak kayması ile büyük bir taş koluma düştü. Bu taşlar da kemiğe ve damarlara ziyan verdi. çabucak sonrasında Kolumun kangrene dönüşmesi kararı kolumu omuzdan alacaklardı ancak ondan sonrasında geçirdiğim ameliyatlar kararı kolumu dirsek kısmından kurtarabilmişler” dedi.

‘BURALARDA İMKAN OLMADIĞI İÇİN ANTALYA’DA ÇALIŞIYORUM’

Spor yapmayı hayli sevdiğini söyleyen Çakmak, “Yüzme, koşma sporları ile uğraşıyorum. Denizi fazlaca sevdiğim için yüzmeyi daha fazlaca seviyorum. 1,5 aylık bir çalışma ile şu an bir yarışa katıldım. Bu müsabakadan dereceler elde ettim. 100 metre kurbağalamada birinci, 50 metre özgürde ikinci ve 100 metre özgürde üçüncülük elde ettim. Hocalar ilçesine bağlı Devlethan köyünde yaşıyorum, küçük bir köy. Burada çalışma imkanım olmadığı için Hocalar İlçe Gençlik ve Spor Müdürü İsmail Barın kendisi havuz temini için birfazlaca yeri arayarak yardımcı oldu. Metin Şişli hocam ile irtibata geçerek idmanlara başladık. Antalya’da çalışmalara başladım. Yarışlar yılda 2 defa olduğunu biliyorum. Çalışmalara devam ederek ocak ayında kamplar oluyor. Çalışmaları ileri düzeye götürmeyi amaçlıyorum. Daha evvel Antalya’da çalıştığım ve yaşadığım için Antalya’ya gittim. Yakın etrafta engelli antrenörü bulamadım ve havuzlarda bakım ve tamir çalışmaları niçiniyle Antalya’ya gitmek zorunda kaldım” diye konuştu.

‘HEDEFİM ULUSAL TAKIM’

Çalışmalara sıkı biçimde devam ettiğini söyleyen Çakmak, şöyleki dedi:

“En büyük amacım Türk Ulusal Ekibine seçilerek Türk bayrağını olimpiyatlarda dalgalandırmak. Buradan engellilere seslenmek istiyorum. Aslında hiç biri engelli değil. Mahzur beyinde başlıyor ve beyinde bitiyor. Herkes engelli adayıdır. Buradan çıktığımızda yaşayacağımız yahut kaza yapmayacağımız hiç kimsenin elinde değil. Bunun için etrafımızdaki engelli bireylere hürmet göstermeliyiz.” (DHA)
 
Üst