Çin sosyal medya platformlarındaki Haberlar, sokak satıcılarının sıra dışı yemeği “pişirdiğini” gösteriyor.
Çin, eşsiz mutfağı ile tanınır. Chow mein (erişte), Çin böreği, momos ve dim sum, dünya çapında popüler olan Çin yemeklerinden bazılarıdır. Ancak şimdi, “dünyanın en sert yemeği” olarak bilinen kızarmış bir taş yemek, Çin sosyal medya platformlarında heyecan yaratıyor. Buna göre CNNGeçen hafta, Soudiu’yu deneyen insanların Haberları Çin’in tüm sosyal medya sitelerinde yayınlandı. Suodiu, Çince’de “em ve at” anlamına gelir ve buna göre, yemek yiyenlere tatları emmeleri ve ardından minik çakılları tükürmeleri talimatı verilir.
Videolar aynı zamanda sokak satıcılarının sıra dışı yemeği “pişirdiğini” gösteriyor. Bu klipler, biber yağının bir ızgarada çakıl taşlarının üzerine püskürtüldüğünü, ardından üzerine sarımsak sosu serpildiğini ve son olarak hepsinin bir diş sarımsak ve doğranmış biber karışımı ile karıştırılarak kızartıldığını gösteriyor.
Hazırlık, uygun taşların (tercihen çakıl taşları) seçilmesiyle başlar. Pişirme işlemi, ısıyı eşit şekilde tutabilen taşlar kullanır. Nehir taşları veya volkanik kayalar, mükemmel ısı tutma özellikleri nedeniyle tercih edilirdi.
Çin’in Instagram eşdeğeri Xiaohongshu’da yayınlanan bir Haberda bir şef, “Bir porsiyon baharat hayata tutku getirir” diyor. CNN Rapor. Şef, yemeğin alkol kadar popüler olduğunu da ekliyor.
Aynı Haberda bir müşteri şefe yemek yedikten sonra çakılları geri vermesi gerekip gerekmediğini soruyor. Şef, “Onları hatıra olarak eve götürün” diye yanıtlıyor.
Suodiu, her biri 2,30 ABD dolarına (188,50 rupi) mal olan avuç içi büyüklüğünde kutularda servis edilir. CNN Rapor.
Bu tuhaf yemekle ilgili haberler sosyal medyada ilk kez ortaya çıkmıyor. Geçen yıl Eylül ayında bir kullanıcı bir fotoğraf gönderdi Suodiu’daki taşların çilek gibi göründüğü.
Doğu Çin’in Hubei bölgesinde ortaya çıktı.
Suodiu’nun yüzlerce yaşında olduğuna inanılıyor. Yerel basında çıkan bir habere göre, nesiller boyu kayıkçılar tarafından sözlü olarak aktarıldı.
Daha fazla trend haber için buraya tıklayın
Çin, eşsiz mutfağı ile tanınır. Chow mein (erişte), Çin böreği, momos ve dim sum, dünya çapında popüler olan Çin yemeklerinden bazılarıdır. Ancak şimdi, “dünyanın en sert yemeği” olarak bilinen kızarmış bir taş yemek, Çin sosyal medya platformlarında heyecan yaratıyor. Buna göre CNNGeçen hafta, Soudiu’yu deneyen insanların Haberları Çin’in tüm sosyal medya sitelerinde yayınlandı. Suodiu, Çince’de “em ve at” anlamına gelir ve buna göre, yemek yiyenlere tatları emmeleri ve ardından minik çakılları tükürmeleri talimatı verilir.
Videolar aynı zamanda sokak satıcılarının sıra dışı yemeği “pişirdiğini” gösteriyor. Bu klipler, biber yağının bir ızgarada çakıl taşlarının üzerine püskürtüldüğünü, ardından üzerine sarımsak sosu serpildiğini ve son olarak hepsinin bir diş sarımsak ve doğranmış biber karışımı ile karıştırılarak kızartıldığını gösteriyor.
Hazırlık, uygun taşların (tercihen çakıl taşları) seçilmesiyle başlar. Pişirme işlemi, ısıyı eşit şekilde tutabilen taşlar kullanır. Nehir taşları veya volkanik kayalar, mükemmel ısı tutma özellikleri nedeniyle tercih edilirdi.
Çin’in Instagram eşdeğeri Xiaohongshu’da yayınlanan bir Haberda bir şef, “Bir porsiyon baharat hayata tutku getirir” diyor. CNN Rapor. Şef, yemeğin alkol kadar popüler olduğunu da ekliyor.
Aynı Haberda bir müşteri şefe yemek yedikten sonra çakılları geri vermesi gerekip gerekmediğini soruyor. Şef, “Onları hatıra olarak eve götürün” diye yanıtlıyor.
Suodiu, her biri 2,30 ABD dolarına (188,50 rupi) mal olan avuç içi büyüklüğünde kutularda servis edilir. CNN Rapor.
Bu tuhaf yemekle ilgili haberler sosyal medyada ilk kez ortaya çıkmıyor. Geçen yıl Eylül ayında bir kullanıcı bir fotoğraf gönderdi Suodiu’daki taşların çilek gibi göründüğü.
Doğu Çin’in Hubei bölgesinde ortaya çıktı.
Suodiu’nun yüzlerce yaşında olduğuna inanılıyor. Yerel basında çıkan bir habere göre, nesiller boyu kayıkçılar tarafından sözlü olarak aktarıldı.
Daha fazla trend haber için buraya tıklayın