Dehradun'da sıcaklıklar 40 santigrat derecenin üzerinde ve yüzlerce kişi ağaçları kurtarmak için geliyor

Bilgin

Global Mod
Global Mod
“İnsanların bu konuda bilinçli olması çok önemli. Ağaç dikin ve ormansızlaşmaya karşı koyun” dedi birisi.


Altyapı geliştirme kisvesi altında her gün binlerce ağaç kesiliyor, bu da küresel ısınmayı şiddetlendiriyor ve sürdürülebilir kalkınma çağrılarına yol açıyor. En kötü etkilenenler, ülke genelinde birçok şehirde yüzlerce cana mal olan kavurucu sıcak hava dalgalarından en çok etkilenen evsizler oldu.

Dehradun'da birçok kişi endişelerini dile getirmek ve ağaçların korunması için kampanya yapmak üzere sokaklara çıktı. Çevreci Trilochan Bhatt, sosyal medya platformu X'te insanların bir araya toplandığını gösteren bir Haber paylaştı. Yayınlandığı günden bu yana yaklaşık 98.000 kez izlenen Haber, acil soruna dikkat çekti.

Anne olmak çocuk oyuncağı pic.twitter.com/tbW1SiSUFd

— Trilochan Bhatt (@trilochanbhatt) 23 Haziran 2024
“İyi. Yerel halkın protesto etmesi gerekiyor, aksi takdirde hükümet politikalarını değiştirmeyecektir. Hükümet, yerel halkın oyları güvence altına almak için sadece daha yüksek binalar ve daha geniş caddeler istediğine inanıyor” diye belirtti bir sosyal medya kullanıcısı.

Bir diğeri, “İnsanlar doğayı iyileştirmek için bir araya geldiğinde her zaman bir huzur duygusu oluşur” diye ekledi.

“İnsanların bu konuda bilinçli olması çok önemli. Ağaç dikin ve ormansızlaşmaya karşı koyun” diye yazdı üçüncüsü.

“Ormanlar, ağaçlar ve nehirler kimliğimizin önemli bir parçasıdır. Kalkınma, ayrım gözetmeksizin ormanların yok edilmesi anlamına gelmemelidir; Dördüncüsü, “Sürdürülebilir ilerlemeden yanayız” diye vurguladı.

Bu haziran ayında Dehradun'da sıcaklıklar 40 santigrat dereceyi aşarak son on yılın en yüksek haziran sıcaklıklarına ulaştı. Bölgesel meteoroloji merkezi verileri, sıcaklıkların en son 2 Haziran 2012'de bu kadar yükseldiğini, cıvanın 42,1 santigrat dereceye ulaştığını gösteriyor.

Dehradun dışında Uttarkand'ın diğer bölgeleri de şiddetli sıcak hava dalgalarından etkileniyor.

Daha fazla güncel haber için buraya tıklayın
 
Üst