Cumhurbaşkanlığı 3. Milletlerarası Yat Yarışları bitmiş oldu

celikci

New member
Cumhurbaşkanlığı 3. Milletlerarası Yat Yarışları’nda, 28 ülkeden 600’ü aşkın sportmen şampiyonluk gayreti verdi. Tertibin ödül merasimi, 30 Ekim’de Tersane İstanbul’da Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Lideri Metin Kıratlı ve fazlaca sayıda davetlinin iştirakiyle düzenlendi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: DERECEYE GİREN TÜM GRUPLARI VE ATLETLERİ TEBRİK EDİYORUM

Törene bir bildiri gönderen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şu sözleri kullandı:

“Uluslararası itibara sahip bir tertiple ülkemizin tanıtımına da hizmet eden İstanbul Açıkdeniz Yat Yarış Kulübü, klasik hale gelen yarışlarıyla Türkiye’de yelken ve yat sporunun gelişmesi için devlet olarak imkanlarımızı seferber ediyoruz. Bu biçim kıymetli spor aktifliklerine de her geçen yıl artan ilgi ve iştiraki uğraşlarımızın bir tezahürü olarak görüyoruz. Tertibin icrasında bakılırsav alan, emeği geçen başta İstanbul Açıkdeniz Yat Kulübü ile tüm ilgili kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanlığı 3’üncü Milletlerarası Yat Yarışları’nda yarışan ve dereceye giren tüm kadroları ve atletleri tebrik ediyorum.”

CUMHURBAŞKANLIĞI İDARİ İŞLER LİDERİ KIRATLI: BU TÜRLÜ BİR TERTİBE, SPORA VE ATLETE TAKVİYE OLMAKTAN BÜYÜK MEMNUNLUK DUYUYORUZ

Dünyanın farklı biroldukça yerinden gelen atletleri ağırladıkları için duydukları memnuniyeti lisana getiren Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Lideri Metin Kıratlı, “Cumhurbaşkanlığı olarak bu biçimde bir tertibe, spora ve atlete dayanak olmaktan büyük memnunluk duyuyoruz. Dünyanın dört bir yanından ülkemize gelerek omuz omuza gayret veren atletleri ağırlamak bizler için bir onur. Dünyanın gündeminde Rusya-Ukrayna savaşı varken, yarışta birebir grupta Rus, Ukraynalı, Kazak ve birfazlaca ülkeden yarışçının bir ortada yarıştığını öğrendim. Bu da yarışların dostluğun, barışın ve kardeşliğin bir sembolü olduğunu göstermektedir” dedi.

İSTANBUL AÇIKDENİZ YAT YARIŞ KULÜBÜ LİDERİ YEMLİHAOĞLU: 600’Den çok YARIŞÇI, İSTANBUL’DAN DÜNYA BARIŞINA DAİR BİR UMUT OLDULAR

İstanbul Açıkdeniz Yat Yarış Kulübü Lideri Ekrem Yemlihaoğlu da konuşmasına davetlilerin Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayarak başladı. Yemlihaoğlu, “28 ülkeden 600’den çok yarışçı, İstanbul’dan dünya barışına dair bir umut oldular. Türk takımları de gösterdikleri misafirperverlikten dolayı tebrik ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların akabinde kazanan kadrolara mükafatları sunuldu.

CUMHURBAŞKANLIĞI TROFESİ KUPASI’NIN SAHİNİ ARÇELİK YELKEN KADROSU OLDU

Cumhurbaşkanlığı 3’üncü Memleketler arası Yat Yarışları’nın Muğla ve İstanbul etaplarında büyük muvaffakiyet gösteren Arçelik Yelken Kadrosu, IRC Maxi ve Cumhurbaşkanlığı Trofesi Kupası’nın sahibi oldu.

Cumhurbaşkanlığı 3’üncü Memleketler arası Yat Yarışları kazananları şöyleki:

IRC O Birincisi Levent Peynirci idaresindeki Enka Cheese

IRC 1 Birincisi Onur Tok idaresindeki Beymetal Team L R

IRC 2 Birincisi Güney Kaptan idaresindeki Akkim Yelken Takımı

IRC 3 Birincisi Kaan Parlas idaresindeki Ankara Yelken Kulübü

IRC 4 Birincisi Gül Çelikel idaresindeki Team Atlantis

DHL Corporate Teams A Kategorisi birincisi Mehmet Suhan İlhan idaresindeki DHL Türkiye Corporate Team

DHL Corporate Teams B Kategorisi birincisi Ferhat Öçsel idaresindeki DHL UK Corporate Team

SB A Birincisi Saruhan Çıray idaresindeki Quickk Sigorta-HSSK

SB B Birincisi Mehmet Dinçay idaresindeki KS Küresel Lojistik

GEZGİN A Birincisi Mustafa Erol idaresindeki Orıon Yelken

GEZGİN B Birincisi Hasret Can Ünek idaresindeki Altınbaş Üniversitesi

GEZGİN C Birincisi Hasan Oğuz Genç idaresindeki SARI-1 Piri Reis Üniversitesi

DHA