Çıtır Karnabahar

Leila

Global Mod
Global Mod
Çıtır Karnabahar Tanımı İçin Gereçler

  • Yarım kg kadar karnabahar
  • 2 dolu yemek kaşığı un
  • Yarım su bardağı su (gerekirse ilave edilebilir)
  • 1 tam yumurta
  • Çokça köri
  • Kırmızı toz biber
  • Tuz
Dışı için ;

  • Galete unu ( alternatif mısır unu, susam)
Sosu için ;

  • Süzme yoğurt
  • Light mayonez
  • Nane
  • Muskat rendesi
  • Karabiber
  • Tuz
İsteğe bağlı ;

  • Hardal, dereotu, kornişon turşu üzere eklemeler de yapılabilir
Çıtır Karnabahar Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Karnabahar hariç tüm malzemeyi derin bir kasede güzelce karıştırdım.
  2. Koyu bir kek kıvamında sos elde ettim.
  3. Karnabahar modüllerini bu sosa batırıp galete ununa buladım.
  4. Air fryer de kızarana kadar pişirdim.
  5. Fırında 180 derecede pişirebilir yahut tavada kızartabilirsiniz.
  6. Tavada kızartmayı yeğleyenler karnabaharı kesinlikle haşlayarak kullansın.Aksi biçimde çiğ kalabilir.
  7. Sosu ortasında tüm materyalleri güzelce karıştırıp çıtır karnabaharları batırarak afiyetle tükettik.
Çıtır Karnabahar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst