Bursalı atlet ulusal formayla pedal basacak

celikci

New member
BURSA (İGFA) – İnegöl Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Tabiat Sporları ve Turizm Merkezi (DOSTUM) bisiklet kadrosu, yeni atletler yetiştirmeye devam ediyor. DOSTUM bisiklet grubuna 2 yıl evvel katılan 16 yaşındaki atlet Furkan Çamlıdere, burada gösterdiği muvaffakiyetle 2 yılda ulusal gruba kadar yükseldi.

ULUSLARARASI KARŞILAŞMALARDA ÜLKEMİZİ TEMSİL EDECEK

2 yıldır DOSTUM formasıyla farklı karşılaşmalarda uzunluk gösteren, şu anda U17 kategorisinde gayret eden Furkan Çamlıdere, 2023 yılında yapılacak memleketler arası karşılaşmalarda ülkemizi temsil etmek üzere ulusal kadroya davet edildi. U17 ulusal kadrosuna çağırılan genç atletin 21 Ocak 04 Şubat tarihleri içinde Alanya’da yapılacak Ulusal Ekip Hazırlık Kampına davet edildiği, burada da tıpkı performansı sergilemesi halinde 2023 yılında yapılacak 3 milletlerarası tertipte ülkemizi temsil edeceği söz edildi. Furkan Çamlıdere, Gençler Avrupa Şampiyonası, EYOP ve Balkan Şampiyonasında ulusal formayla pedal basacak.

Bu muvaffakiyetin akabinde açıklama yapan Belediye Lideri Alper Taban, bisiklet sporuna başlayıp 2 yıldır farklı karşılaşmalarda uğraş eden bir atletin ulusal kadroya kadar yükselmiş olmasının atılan adımlar açısından doğruluğunun ispatı olduğunu söylemiş oldu. Lider Taban, Çamlıdere’nin ulusal formayla da birçok muvaffakiyetler yakalayacağından emin olduklarını kaydetti.