Bulgurlu Kabak Yemeği

Leila

Global Mod
Global Mod
Bulgurlu Kabak Yemeği Tanımı İçin Gereçler

  • 2 adet kabak(yıkanıp,soyulmuş ve yarım ay biçiminde doğranmış)
  • 1 adet soğan(yemeklik doğranmış)
  • 1 diş sarımsak(rendelenmiş)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 adet domates(soyulup,yemeklik doğranmış)
  • 1 silme çay kaşığı domates salçası
  • Su(kabakların yarısına gelecek kadar pişirme esnasında)
  • 2 yemek kaşığı pilavlık bulgur
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • Pul biber(damak tadınıza bakılırsa)
  • 1 tutam dereotu(ince kıyılmış)
  • Sarımsaklı yoğurt(isteğe bakılırsa tabakta eklenebilir,fazlaca lezzetli oluyor.)
Bulgurlu Kabak Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Tenceremize zeytinyağını alıp soğanları ve sarımsağı katarak kavuruyoruz.
  2. Soğanlar ölünce salçamızı ve domatesleri ekleyip 1-2 dk kavuruyoruz.
  3. Kabaklarımızı ekliyoruz ve akabinde bulgurumuzu ekleyip,karıştırıyoruz.
  4. Üzerine suyu ekleyip,nane,tuz ve pul biberi ekliyoruz.
  5. Bir taşım kaynatıp,kısık ateşte ağzı kapalı olarak yaklaşık 20 dk bulgurlar yumuşayana kadar pişiriyoruz.
  6. Altını kapatıp en son sunum esnasında dereotuyla servis ediyoruz. Afiyet olsun:).
Bulgurlu Kabak Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst