Bulgur Pilavın Ve Köftenin Kuru Biber Kavurması Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 büyük kase kurutulmuş biber
- 1 kahve fincanı dolusu sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı tuz
- 1.5 su bardağı yoğurt
- 2 diş sarımsak
Not EkleTanımı Yazdır
- Kuru biberleri yıkayıp, tencere alalım.
- Biberlerin üzerini örtecek kadar kaynar su koyup, ocağa alıp, yumuşayana kadar haşlayalım.
- Haşlanan biberleri süzelim suyundan uygunca arındıralım.
- Tavaya sıvı yağ koyup, üzerine salçayı ek edip, kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Biberleri üzerine koyup, bir iki dakika kadar daha kavuralım ve ocaktan alalım.
- Farklı bir kaseye yoğurdu alalım ve sarımsakları ezip karıştıralım.
- Biberlerin üzerine yoğurdu dökerek güzelce karıştıralım. Nefis yoğurtlu biber hazır servis tabağına alıp, ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun.