Bu robot, yanıp sönmeden önce Rubik'in küpünü çözebilir

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Hızlı okuma süreçleri

Özet yapay zeka oluşturulur, haber odası kontrol edilir.




Bir Purdue Üniversitesi ekibi yeni bir Rubik'in küp çözme kaydı kurdu.

Robotu Purdubiks Cube, bulmacayı sadece 0.103 milisaniyede çözdü.

Yeni rekor, Mitsubishi'nin önceki zamanlarını saniyenin onda biri aşıyor.







Indiana, ABD'deki Purdue Üniversitesi'ndeki bir grup öğrenci, öncekini parçaladı Guinness Dünya Rekoru Mitsubishi'den çözmek için, yaklaşık 80 milyar ABD doları değerinde bir Japon holding. Yüksek hızlı robot, bulmaca küpünü, 0.103 milisaniyede yanıp sönen bir ve elinizdeki bir şekilde çözmeyi başaran Purdubik küp olarak adlandırılır.

Projenin yönetimi Matthew Patrohay, önceki rekor sahibinden ilham aldı ve protokolle kendi girişimini almak istedi. Arkadaşları Junpei Ota, Aden Hurd ve Alex Berta'yı topladıktan sonra, ekip Mitsubishi'nin rekorunu bir saniyenin onda biri kadar yenmeyi başardı, çok yüksek sesle Purdue Üniversitesi.


“Doğru perspektife koymak için, insan göz kırpması 200 ila 300 milisaniyedir. Bu yüzden çok daha hızlıyız.

Makinenin geliştirilmesindeki zorluklarla ilgili olarak, araştırmacılar, küpü yeniden tasarlamak zorunda kalacaklarını, böylece milisaniye içinde çözmek için gerekli olan muazzam kuvvete dayanabilmeleri gerektiğini söylediler.

“Küplerin kendileri parçalanıyor,” dedi Patrahay. “Parçaların kendileri yarıya çekildi ve parçalandı.”

Sosyal medya tepki veriyor


Makinenin Habersu, sosyal medyada viral hale geldi ve küpün yanıp sönmede çözüldüğüne inanamayan kullanıcıların karışık tepkilerini davet etti.

“Vay canına. Kelimenin tam anlamıyla göz kırptım ve ilk kez özledim. Kesinlikle deli,” dedi bir kullanıcı diğeri eklenirken: “Birkaç kez görmek zorundaydım çünkü bitmiş zarları göstermek için kesmiş gibi görünüyordu.”

Üçüncüsü şöyle dedi: “Benim için daha da etkileyici.

YENİ: Purdue öğrencileri, Rubik'in küp çözeltisinden en hızlı robot için Guinness dünya rekorunu yok eder ve bulmaca küpünü sadece 0.103 saniyede çözer, gözün yanıp sönmekten daha hızlıdır.

Deli.

Önceki kayıt 2024 yılında Japonya'da Mitsubishi Elektrik Mühendisleri tarafından … pic.twitter.com/f50sjwhwd0

– Collin Rugg (@CollinRugg) 15 Mayıs 2025

Rapid Makine ilk olarak Aralık 2024'te birincilik aldığı Purdue Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği (ECE) Öğrenci Tasarım Yarışması Spark'da sunuldu. Ekip, otomasyon ve yüksek hızlı bilgi işlem sınırlarını aşarak başarı üzerine inşa etmeye devam etti.

Performans, Purdubik'in küplerinin çok sezgisel ve etkileşimli olması nedeniyle daha dikkat çekici hale getirilmiştir. Bluetooth özellikli bir “Akıllı Küp” ile kullanıcılar bulmacayı gerçek zamanlı olarak sürünebilir ve robot her hareketi yansıtır ve karalama tamamlanır tamamlanmaz küpü hemen gevşetir.
 
Üst