Bu Japon restoranında izin verilmeyen “Zımni” Çinli müşteriler

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Hızlı okuma süreçleri

Özet yapay zeka oluşturulur, haber odası kontrol edilir.

Osaka, Japonya'da bir restoran, Çinli müşterileri halka açık bir şekilde yasakladı.

Basitleştirilmiş Çince ile yazılan iletişimde, kaba davranış bir sebep olarak alıntı yapar.

Bu karar her iki ülkedeki sosyal medya hakkında bir tartışmayı tetikledi.

Japonya'nın Osaka'daki bir restoran, kapıda bir mesaj yayınlayarak Çinli müşterilerin yasaklanması için incelendi. Izgara yemekleriyle ünlü Hayashin adlı restoran, basitleştirilmiş bir Çince yazılmış ve Çinlilerin kuruluşta “hoş bir” olmadığını ve “hoş” olmadığını buldu.

Restoran sahiplerinin notu yayınlamaya ne istedikleri bilinmese de, sosyal medyadaki bir rapora göre, bu hem Japon hem de Çin sosyal medya platformlarına yol açtı, bu nedenle Güney Çin Sabah Postası. Bazı milliyetçi yerliler restoranın kararını desteklerken, Çinli sosyal medya kullanıcıları ayrımcı tutum hakkında hayal kırıklığı ve öfke ifade ettiler.

“Böyle bir notu yayınlayan bir restoran, bir sosyal medya kullanıcısından daha kötü bir şekilde görgü kurallarına sahiptir.”

Önceki örnekler

Bu, iki ülkeden birinden restoranların tartışmaya neden olduğu ilk kez değil. Pandemi hala bebeklik döneminde olduğunda, Çin'in kuzeydoğusundaki bir restoran, ABD ve Japonya'nın koronavirüs tarafından vurulduğunu kutlamak için büyük, kırmızı bir afiş geliştirdi.

Banner, “Koronavirüsün patlak vermesi için Amerika Birleşik Devletleri'ni tebrik ediyoruz ve Japonya'daki pandemiyi sonsuza dek diliyorum” diyor.

Tartışma kar yağdığında, restoran yöneticisi saldırgan afişin asması nedeniyle izinsiz olarak serbest bırakıldı.

“Çalışanımızın neden olduğu olumsuz sosyal etki için özür dileriz,” dedi restoran bir açıklamada.

Restoranda afiş #CCP hükmetmiş #Çin diyor: “Tebrikler #Epidemi ABD'de! Cüce Japonya'daki salgını sonsuza dek ve sonsuza dek diliyoruz! “
Ne düşünüyorsun? Ben buna insanlık karşıtı diyorum. Bu insanlar yine “ırkçılığı” protesto etme hakkına sahip mi? #Ccpvirus pic.twitter.com/n6dodztui8

– Jennifer Zeng (@Jenniferzeng97) 23 Mart 2020
AYRICA OKUYUN | Bilim adamları, canlılar öldüğümüzde kaybolan bir “hayalet parıltı” geçiriyor

2023'te Tokyo'daki bir Çin restoranı, Çinlilerin “Çin virüsünü” önlemek istediği bir not yayınladı. Tokyo'daki başka bir restoran sosyal medyada yayınladı ve geçen Temmuz ayında Çin ve Güney Koreli müşterileri yasakladı.

Tarihsel olarak, Japonya'nın Çin ile hoş bir ilişkisi yoktur. İkinci Dünya Savaşı'nın bölgesel anlaşmazlıkları ve şikayetleri onlarca yıldır Japonya ve Çin arasındaki ilişkiyi etkiledi.