Bu barmenin parlak icadı içeceklerinizi buz soğuk tutar. Buzdolabı gerekmez

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Galler'den eski bir barmen olan James Vyse, buzdolabı kullanmadan içecekleri soğuk tutma problemini çözmüş olabilir. 31 yaşındaki iddialar, bir rapora göre, birkaç büyük markanın yararına uyanan dünyanın ticari olarak uygulanabilir ilk kendini soğutmasını geliştirdi Newsweek.

Kendi kendine soğumanın arkasındaki mekanizma “Cool Can” olarak adlandırılabilir. Kutunun tabanındaki bir rezervuara az miktarda su tasarrufu sağlar ve bir ahlaksızlık tuzunun kristalleri içi boş duvarlarında bulunur. Bir düğmeye basıldığında, ikisi içeceği soğutan kimyasal bir reaksiyonu karıştırır.

Kutu standart -500 mL içecek bir kap görünse de, izole edilmiş iç boşluk nedeniyle sadece 350 ml içilebilir sıvı içerir.

“Çılgınca, konuştuğumuz insanlar. Coca-Cola … Red Bull başka bir şey. Inbev. Molson Coors'dan,” dedi Bay Vyse, ürünü için potansiyel başvuru sahiplerini sorduğunda.

Bay Vyse, kutuda içecek sıcakken “sıvı ne kadar iyi olursa olsun” olduğuna karar verdi.

“Roketlerin uzaydan döndürülebileceği ve inebileceği bir dünyadayız ve 10 dakika boyunca soğumadan uzaklaştıklarında teneke kutularımız sıcaktır?”

“Kodu kırmaya kararlıydım çünkü daha önceki girişimleri gördüm ve bunun zor olmadığını düşündüm.”

AYRICA OKUYUN | Eisberg bölünmesinden sonra bulunan çiçekli Antarktika ekosistemi bilim adamlarını şişman bıraktıktan sonra

Her ne kadar belirlenmiş olmasına rağmen, Bay Vyse, sektörün yüzünü değiştirebileceğine inandığı ürünü geliştirmek için 500'den fazla prototipe ve iki yıldan fazla bir süre ihtiyaç duydu. Bu yaz deneyler Londra'da planlanıyor ve ürünün iki yıl içinde kitle üretimine girmesi bekleniyor.

Kendi kendine soğumanın etkileri sadece içecek endüstrisinden daha geniş olabilir. Birleşmiş Milletler'e göre, soğutma küresel güç tüketiminin yaklaşık yüzde 17'sine karşılık geldiğinden, Bay Vyse'nin icadı sürdürülebilirlik için büyük bir kar olabilir.

Özellikle serin altyapıya sınırlı erişimi olan bölgelerde soğutmada azalma karbon emisyonlarını azaltabilir.