Bol Ekşili Pırasa Yemeği

Leila

Global Mod
Global Mod
Bol Ekşili Pırasa Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 adet pırasa
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım limon
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 adet mandalina
  • 3 yemek kaşığı pirinç
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz
Bol Ekşili Pırasa Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Tencereye zeytinyağını salçayı ve doğranmış sarımsakları ekleyip sarımsağın kokusunu hissedinceye kadar ocakta tutup altını kapatalım. İnce doğradığımız pırasaları tencereye yayalım üzerine yaklaşık 2 tatlı kaşığı kadar tuz serpelim.
  2. Sırasıyla limonun suyunu nar ekşisini ve mandalinanın suyunu ekleyelim karabiber ve pul biberi de ekledikten daha sonra yıkayıp suyunu süzdüğümüz pirinçleri yayalım. Suyunu sıktığımız limonu dilimleyip üstüne ekleyelim.
  3. En sonunda 2 su bardağı suyu ekleyip hiç karıştırmadan kapağını kapatıp orta ateşte pirinçler ve pırasalar pişip suyunu çekinceye kadar pişirelim.
  4. Piştikten daha sonra karıştırıp servis tabağına alalım. Afiyet olsun.
Bol Ekşili Pırasa Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst