BITS Pilani mezunu Bengaluru'daki mühendislerin yalnız olduğunu söylüyor

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Kullanıcı ayrıca insanların bunu bir uyandırma çağrısı olarak görmesi gerektiğini de söyledi.


Bir BITS Pilani mezunu, Bengaluru'daki teknisyenlerin koşulları hakkında bir paylaşım yaparak onların BT sektöründe karşılaştıkları zorluklar hakkında bir tartışma başlattı. Netizen Harsh izolasyon, iş-yaşam dengesizliği ve bunun zihinsel ve fiziksel sağlık üzerindeki genel etkisi gibi konuları gündeme getirdi. “Bangalore'daki teknisyenlerin çoğu oldukça yalnız. Ailelerinden uzaktalar, gerçek arkadaşları yok, trafikte sıkışıp kalıyorlar, kiraları yüksek, çocukları iyi notlar almıyor, akranları statü oyunları oynuyor, utanç verici teknoloji toplantılarına katılıyorlar, kendilerini kahveyle dolduruyorlar ve alkol yüzünden saçları dökülüyor, karınları büyük ve en yüksek vergileri ödüyorlar” diye yazdı X'te (eski adıyla Twitter).

Bu kadar çok insanın bununla özdeşleşebilmesi beni daha da korkutuyor.

Bunu uyandırma çağrınız olarak düşünün ve harekete geçin arkadaşlar. Binlerce Jira düzeltildi ama sağlığınız ve aileniz bitti mi?

— sert (@harshwsingh) 23 Temmuz 2024
Kullanıcı ayrıca insanların bunu bir uyandırma çağrısı olarak alıp sağlıklarına ve ailelerine dikkat etmeleri gerektiğini de söyledi. “Bu kadar çok insanın bununla bağlantılı olması beni daha da korkutuyor. Bunu uyandırma çağrınız olarak düşünün ve bir şeyler yapın beyler. Artık viral olan gönderide “Binlerce Jira'yı düzelttiniz ama sağlığınız ve aileniz bozuldu mu?” dedi.

Gönderi paylaşıldığından bu yana 640.000'den fazla görüntüleme ve 11.000'den fazla beğeni topladı.

Bir kullanıcı, “Bu hemen hemen her şehirde evinden uzakta olan çoğu gencin hikayesi değil mi?” dedi.

Bir diğeri şöyle yazdı: “Bunun bazı kısımlarıyla özdeşleşmek korkutucu.”

“Ben de kendimi çok yalnız hissettim. Ve sağlığıma hiç dikkat edemiyordum. Sonra bir şekilde evden çalışma işine girdim. Daha sonra şehirde edindiğim alışkanlıklar nedeniyle vücudumun işlevini yitirmesi nedeniyle bir yıl boyunca hasta kaldım. Ondan sonra sağlığım üzerinde çok çalıştım. Şimdi kendimi daha iyi hissediyorum. İnsanlarla tanışıyorum. Bir kullanıcı, ailemle birlikte kalıyorum” paylaşımında bulundu.

“Rastgele ol. Hayat rastgeledir” diye ekledi bir kişi.

Beşinci bir kullanıcı şunları söyledi: “Konu sadece teknoloji meraklıları değil, bu nesil zaten bu karmaşayı yaşadı. Öğrenciler, mühendisler, profesyoneller vb. olsun.”

“Çok doğru bir tanımlama, özellikle yalnızlıkla ilgili kısım. Bir X kullanıcısı, buna, iyi maaşlı bir işte çalışmanıza rağmen kendinizi kapana kısılmış ve cesaretsiz hissetmenize neden olan, fiziksel ve zihinsel sağlığınızı tamamen mahveden trafik korkusunu, zayıf altyapıyı ve yüksek kiraları da ekleyin, diye yazdı.

Daha fazla güncel haber için buraya tıklayın
 
Üst