Bengalurulu adam ‘gelirinin yüzde 50’sini vergi olarak ödüyor’ diye azarladı, internet kabul etti

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Tweet’i, Twitter’da birçok kullanıcı tarafından yankılandı.


Bengalurulu bir adam kısa süre önce gelir ve giderler üzerinden yüksek vergi ödemekten duyduğu hayal kırıklığını Twitter’da paylaştı.

Flipkart’ın kategori yöneticisi Sanchit Goyal, Twitter’da şunları yazdı: “Bugün 5.000 rupi kazandım. Devlete vergi olarak yüzde 30 vermek zorunda kaldım. Kalan parayla biraz kafeinli içecek almayı düşündüm ve yüzde 28’ini vergi olarak vermek zorunda kaldım. Gelirimin yüzde 50’sinden fazlasını devlete ödemek için günde 12 saat çalıştığımı fark ettim.”

Bugün 5000 rupi kazandım.

Devlete vergi olarak %30 ödemek zorunda kaldım.

Kalan parayla biraz kafeinli içecek almayı düşündüm ve vergi olarak %28 ödemek zorunda kaldım.

Gelirimin %50’sinden fazlasını devlete ödemek için günde 12 saat çalıştığımı fark ettim. #gelir vergisi

— Sanchit Goyal (@sanchitg14) 15 Temmuz 2023
Başka bir tweet’te Bay Goyal, hükümetin şeker, krema ve şekerleme gibi temel ürünler üzerindeki vergilerini detaylandırdı.

Devletin 20 rupi değerindeki şekerlemelere uyguladığı vergi:

Perakende müşteri için %18 KDV – 3,6 rupi

Birim ekonomiye göre hesaplanan-
Şekerde %18 – 0,36 rupi
Kakaoda %18 – 0,9 rupi
Yoğunlaştırılmış sütte %12 – 0,6 rupi
kremada %5 – 0.1

Toplamda #GST kazanılan – 5,5 rupi, bu da nihai maliyetin neredeyse% 27,5’i.#Vergi

— Sanchit Goyal (@sanchitg14) 18 Temmuz 2023
Tweet’i, Twitter’da birçok kullanıcı tarafından yankılandı. Bir kullanıcı şöyle yazdı: “Üretim, nakliye, çalışanlara uygulanan vergiler vb. için yakıt vergilerini hesaplarsanız daha fazla olacaktır.”

Başka bir kullanıcı şöyle yazdı: “Dolaylı bir vergi olduğundan bahsetmiyorum bile. Ve bu hükümet GST rakamlarından gurur duyuyor.”

“Orta sınıf çalışanların durumu bu, dostum. Sadece vergi ödemek için çalışıyoruz. Nihayetinde, gördüğünüz gibi, GST, şirketlerin cebinden değil, müşterinin ödemesi gereken bir şey, ”diye yazdı üçüncü kullanıcı Twitter’da.

“Dondurma %18 KDV’li lüks bir ürün. Dondurma yemek için zengin olmak gerektiğini bilmiyordum,” yorumunu yaptı dördüncü kullanıcı.

“Gelirimizin %30’unu artı hala geçerli olan eğitim ve çiftlik vergisi üzerinden ödüyoruz. Ayrıca aldığımız tüm ürünlerde. Ülkede çiftçi ya da politikacı olmak daha iyidir” diye yazdı Beşinci.

Daha fazla trend haber için buraya tıklayın
 
Üst