Bengaluru Polisi, yollardaki şiddet olaylarıyla nasıl başa çıkılacağı konusunda “pratik ipuçları” sağlıyor

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Polis eğitici bir Haber yayınladı.

Son zamanlarda yollarda sık sık şiddet olayları yaşanıyor. Bazen bu tür olaylar sözlü münakaşanın ötesine geçerek fiziki münakaşaya dönüşmekte, yaralanmalara ve araçlarda hasara yol açmaktadır. Karayolunda şiddet vakalarının sayısının artmasıyla birlikte Bengaluru Polisi bu tür olaylarla nasıl başa çıkılacağı konusunda adım adım yönergeler verdi. Polis, Instagram'da bu tür durumlarda sakin kalmanın önemini vurgulayan bir farkındalık Habersu yayınladı. Klip, vatandaşlar arasında kavgaya yol açtı. Ayrıca izleyicilere kendilerini benzer durumlarda bulmaları durumunda ne yapmaları gerektiği konusunda tavsiyelerde bulunan birkaç noktaya da yer verdi.

“Hararetli bir anda sokakta mı yakalandınız? Unutmayın, önce güvenlik! Yolda meydana gelen şiddet olaylarıyla nasıl güvenli bir şekilde başa çıkılacağına dair pratik ipuçları için en son Habermuzu izleyin. Bengaluru Polisi Haberyu paylaşırken “Bilgili kalın, güvende kalın” diye yazdı.

Aşağıya bir göz atın:

Bengaluru Polisi, yolculardan sakin olmalarını, diğer kişiyle tartışmaktan kaçınmalarını, sorunu kendi başlarına çözmeye çalışmamalarını, aracın ayrıntılarını not etmelerini, acil durum numarasını aramalarını ve onlara olayla ilgili bilgi vermelerini istedi.

Memurlar ayrıca seyircilerden trafiği aksatmamalarını ve olayın ya da olaya karışan aracın fotoğraflarını çekmelerini istedi. Yedinci nokta, “Polis geldiğinde olayı anlatın ve karşınızdakinin kendi bakış açısını ifade etmesine izin verin” idi. Son olarak polis, taşıtlardan kolluk kuvvetlerinin işi oradan yapmasına izin vermelerini istedi.

Ayrıca okuyun | 'Bir Keçi, Bir Tekne': Aman Gupta Dubai'de Salman Khan'la buluştuğunda internet tepki gösteriyor

Bengaluru Polisi Haberyu yalnızca birkaç saat önce paylaştı. Gönderi o zamandan beri Instagram'da 405.000'den fazla görüntülendi. Klip şu tarihte de paylaşıldı: Bazı sosyal medya kullanıcıları ayrıca Kannada dilini bilmeyen veya akıcı bir şekilde konuşamayan kişilerin şehirde trafikte yaşanan bir öfke olayına yakalanmalarının zorlu bir süreç haline geldiğini iddia etti.

“@blrcitytraffic'in sosyal medya aracılığıyla halkı yol güvenliği konusunda eğitmesini sevdim. Bir kullanıcı, “Herkes (polis personeli dahil) yasayı bilmiyor” diye yazdı. “Çabayı takdir ediyorum. Ama 7 numara. Polis daha fazla para kazanmak ya da sadece nüfuz kazanmak için taraf tutacak ve taraf tutacak. #8 Masum insanlar rüşvet ve para ödeyecek” diye ifade etti bir başkası.

“Tavsiyeniz ve dürüst çabanız için teşekkür ederim. Ancak Kannada dilini bilmiyorsanız, hemen hedef alınır, dövülür veya hayatınızın bedeli ödenir ve hiç kimse cezalandırılmaz, dolayısıyla korku ve kanunsuzluk bizim DNA'mıza yerleşmiş değildir” diye paylaştı üçüncü bir kullanıcı.

Daha fazla trend haber için buraya tıklayın