Baharatlı Sulu Patates Yemeği Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 4 adet patates
- 1 küçük soğan
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 dolu tatlı kaşığı salça
- Yarım bulyon
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Nane
- Kaynamış su
Not EkleTanımı Yazdır
- Tencereye sıvı yağ ve küçük doğranmış soğanı koyun kavurun öteki taraftan soğanlar kavrula ne kadar patatesleri soyun doğrayın yıkayıp süzün.
- Kavrulan soğanın içine salçayı alın bir iki cins göndererek onda kavurun akabinde içine suyu süzülmüş patatesi ekleyin üzerine bulyon ve baharatlarını atın kaynamış olan suyu da ekleyin su ölçüsü üzerini geçmesin.
- Orta ateşte pişirin çatal ile denetim edin pişip pişmediğini pişince afiyetle yiyebilirsiniz.