Annesi tarafından reddedilen yavru fil, orman görevlilerinin yanında bir yuva buluyor

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Tamil Nadu Orman Departmanı yetim bir fil yavrusuyla ilgileniyor.


Hindistan İdari Memuru (IAS) Supriya Sahu'nun sosyal medya gönderisi, Tamil Nadu Orman Bakanlığı'nın yetim bir yavru filin kurtarılmasındaki övgüye değer çabalarına dikkat çekti.

Departman daha önce hasta bir fil annesini ve yavrusunu başarılı bir şekilde tedavi etmiş ve annenin iyileştikten sonra sürüye yeniden entegre olmasını sağlamıştı. Ancak beklenmedik bir gelişme sonucu anne buzağıyı terk etti ve bunun ardından departman, yetim hayvanın bakımının sorumluluğunu üstlendi.

Supriya Sahu şu haberi paylaştı: Anne, 3 Haziran'da Coimbatore'de hasta ve yerde yatarken, bebeği panik içinde etrafında koşarken bulundu. Tamil Nadulu ormancılar onu bir vinçle kaldırdılar ve neredeyse üç gün boyunca tedavi ettiler. İyileşti ve sürüsüne katıldı ama ne yazık ki sürekli olarak bebeğini kabul etmeyi reddetti. Onu yeniden bir araya getirmek için yorulmak bilmeyen çabalarımıza rağmen bebeği Theppakadu fil kampına götürmekten başka seçeneğimiz yoktu.”

Gönderi, hikayenin olumlu yönünü vurgulayarak devam ediyor: “Bebek, diğer iki yavru fil ve 27 yaşlı filin yanında yaşayacak. Deneyimli seyislerimiz fillere olan koşulsuz sevgileri ve bağlılıklarıyla tanınırlar. Küçük savaşçıya harika bir gelecek ve kalbinin iyileşebilmesi için sevgi dolu bir arkadaşlık diliyoruz.”

Buradaki yazıya bakın:

Fil annesi tarafından terk edilen, bakımımız altındaki üç aylık yavru filimizi sıcacık kucaklarken tarif edilemez bir duygu. Anne, 3 Haziran'da Coimbatore'de hasta ve yerde yatarken, bebeği panik içinde etrafında koşarken bulundu. Tamil Nadu'daki ormancılar bunu kaldırdı… pic.twitter.com/9cPEBL66Hb

— Supriya Sahu IAS (@supriyasahuias) 10 Haziran 2024
Gönderi X'te 33.000'den fazla kez görüntülendi ve 1.000'den fazla kez retweetlendi.

Bir kullanıcı şunları yazdı: “Oldukça dikkat çekici!”

Başka bir kullanıcı ise şu yorumu yaptı: “Yavru fili kurtarıp Theppakadu Fil Bakım Merkezi'ne getirdiğiniz için teşekkür ederiz. Bebek için ilk başta zor olacaktır ama zamanla yeni ortama ve yeni arkadaşlarına alışacaktır. Umarım yavru fil büyüyüp gelişir.”

“Annenin neden bebeğini kabul etmek istemediğini merak ediyorum. Bu talihsiz bir durum ama Theppakadu'daki herkese gelecek için iyi şanslar diliyorum” diye yazdı üçüncü kullanıcı.

Daha fazla güncel haber için buraya tıklayın
 
Üst