Anaokulu öğrencileri için 55.600 Rupi giriş ücretini gösteren viral görsel tartışmaya yol açtı

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Duyuru X'te Dr. KBB cerrahı Jagdish Chaturvedi paylaştı

Hindistan'da, özellikle de metropollerde eğitim giderek pahalı hale geliyor ve hızla artan okul ücretleri ebeveynleri zorluyor. Özel okullar, özellikle de uluslararası müfredata sahip olanlar, daha yüksek ücretler talep ediyor ve varlıklı aileleri hedef alıyor. Bu arada orta sınıf ve düşük gelirli aileler maddi zorluklarla karşı karşıya kalıyor ve çocuklarının eğitimine öncelik vermek için diğer önemli harcamalardan fedakarlık etmek zorunda kalıyor. Son zamanlarda, bir anaokulunun korkunç yıllık ücret yapısı viral hale geldikten sonra yaygın bir öfkeye yol açtı ve birçok kişi fahiş ücretler karşısında şok oldu. Ücret dökümü, özellikle Anaokulu ve Junior KG öğrencileri için 8.400 Rupi tutarında tek seferlik ebeveyn oryantasyon ücretini ve 55.600 Rupi tutarında yüksek bir giriş ücretini içermektedir.

Mesaj X'e Dr. KBB cerrahı Jagdish Chaturvedi şunu yazdı: “8400 INR Ebeveyn Oryantasyon Ücreti!!!” Hiçbir ebeveyn doktor muayenesi için bunun %20'sini bile ödemeye istekli olmayacaktır. “Artık bir okul açmayı planlıyorum.”

Tweet'e buradan göz atın:

8400 INR Veli Oryantasyon Ücreti!!!
Hiçbir ebeveyn doktor muayenesi için bunun %20'sini bile ödemeye razı olmayacaktır.

Artık okul açmayı planlıyorum
😁
pic.twitter.com/IWuy3udFYU

— Jagdish Chaturvedi (@DrJagdishChatur) 22 Ekim 2024
Benzer durumda olan birçok veli ise onun tweetine tepki göstererek yorum kısmında görüşlerini dile getirdi. Bir kullanıcı şunu yazdı: “Bu şirketler züppenin değerinden besleniyor.” Bu sistemin durmasını istiyorsanız, öncelikle çocuğunuzu böyle bir okula göndermeyin. Bu, FOMO nedeniyle ebeveynler için zor bir adımdır. Bu nedenle döngü devam ediyor.''

Bir diğeri şu yorumu yaptı: “İnsanlar kendilerine asla yapmadıkları şeyleri çocuklarına harcıyorlar.” “Bu yüzden pahalı koçluk merkezleri, okullar ve kolejler deli gibi çoğalıyor.”

Üçüncüsü şu yorumu yaptı: “Eğitim sisteminde bir devrime ihtiyacımız var.” Bir startup, kaliteli bir müfredatla uygun bir fiyatlandırma yapısı bulabilir mi? Dördüncüsü şunları ekledi: “Mühendislik derecemi bu süreden daha kısa sürede tamamladım!”

Daha önce Gurugram'daki bir emlak danışmanı benzer bir endişeyi paylaşmak için X ile temasa geçti. Udit Bhandari, oğlunun yıllık sürekli %10 olan lise harçlarından şikayetçiydi. Üçüncü sınıfa giden oğlunun Gurugram'daki tanınmış bir CBSE okulunda okuduğunu ve aylık ücretin ₹ 30.000 olduğunu bildirdi. Bay Bhandari, okulun ücretlerini her yıl yüzde 10 artırmaya devam etmesi halinde, oğlu 12. Sınıfa ulaştığında yıllık yaklaşık 9.00.000₹ ücret ödemek zorunda kalacağını hesapladı.

Daha fazla trend haber için buraya tıklayın