AI tarafından yazılan kapak mektubu, başvuru sahibini utandırıyor

Bilgin

Global Mod
Global Mod
(Temsili resim)

İş arayanların çoğu, boş bir pozisyona başvurmanın gerekli bir parçası olduğu için bir ön yazı yazmayı tercih eder. Bununla birlikte, herkes gerekli bilgileri yoğun bir kelime kümesinde sunamadığı için, birçok kişi bu tür içerik oluşturmaktan çekinir.

Bir vakada, bir aday ön yazı yazmak için yapay zekayı kullanmaya karar verdi, ancak işler beklenmedik bir şekilde ters gitti, adayı utandırdı ve çevrimiçi ön yazıların değeri hakkında bir tartışmayı ateşledi.

Akhil adlı aday ön yazı yazarken orada olmaması gereken birkaç teknik kelimenin üstünü çizmeyi unuttuğu bir format kullandı.

“Bir şeyi gerçekten seviyorum [company name,fallback=] yapıyor ve bunun bir parçası olmayı çok isterim” diye yazdı. Bu da bunun orijinal bir çalışma olmadığını, bir yerden getirtildiğini açıkça gösterdi.

Ön yazının ekran görüntüsü, Leo adlı bir Twitter kullanıcısı tarafından “Merhaba IIT Mezunu Akhil. Kodunuz çalışmadı. Saygılarımla, [companyName,fallback=]”. İçindeki teknik kodla dalga geçiyor.

Merhaba,

HTE Mezunu Akhil

Kodunuz çalışmadı.

samimi olarak,

[companyName,fallback=] pic.twitter.com/18vc0CnQkK

– Aslan (@4eo) 13 Temmuz 2023
“Geçenlerde, başvurumun bir gün içinde yüzlerce işverene ulaşabilmesi için benim adıma ön yazı yazacağını vaat eden bir uygulamayla karşılaştım. Bu etik değil mi?” yorum bölümünde bir kullanıcı sordu.

“İş piyasasına ve sektöre bağlı. Onlarca işe başvurmadan mülakat alamadığınız bir sektördeyseniz, insanları kendileri için kolaylaştırmaya çalıştıkları için suçlayamam. Daha az. Gelişen bir iş piyasasına sahip daha basit bir sektörde affedilebilir,” diye yanıt olarak bir kullanıcı yazdı.

Daha fazla trend haber için buraya tıklayın