Adam, iş görüşmesinin ortasında bir şirketten ret e-postası alır: “İnanılmaz derecede talihsiz”

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Gönderi neredeyse 3.000 olumlu oy aldı. (Temsili görsel)

Reddit, çalışanların iş sorunlarını, ofis deneyimlerini ve işyeri kaygılarını paylaşabilecekleri popüler bir platform haline geldi. Çalışanların hikayelerini anonim olarak paylaşabilecekleri, tavsiye arayabilecekleri ve benzer zorluklarla karşılaşan diğer kişilerle bağlantı kurabilecekleri çeşitli alt dizinler ortaya çıktı. Geçtiğimiz günlerde bir Zoom çağrısında bir Reddit kullanıcısı, iş için görüşmeye devam ederken bir şirket tarafından reddedilmeyle ilgili “komik ve talihsiz” deneyimini paylaştı. Adam, paylaşımında olayın, üst düzey yöneticiler ve genelkurmay başkanının da yer aldığı bir panelle yaptığı ikinci tur görüşmeler sırasında meydana geldiğini açıkladı.

“Bu üç görüşmeden ikincisiydi, yani çok fazla bir sayı değildi ama açık ara en uzunuydu (1,5 saat). Reddit kullanıcısı, ilkinin yarım saat sürdüğünü ve CTO ile üçüncüsünün yalnızca 15 dakika sürmesi gerekiyordu” diye yazdı. Röportajın iyi geçtiğini ve panelde sıradan bir görüşme yapıldığını söyledi. “Genelkurmay Başkanı üçüncü görüşmeyi yapmak üzere: 'Unutmadan planlayalım' dedi.

Aşağıdaki gönderiye göz atın:

Görüşmenin ortasında reddedilen e-posta, bir Workday sorunu
byu/DatJavaClass işe alım cehenneminde
Adam, üçüncü tur görüşmelere hazır olduğunu paylaştı ancak görüşmenin ortasında aniden bir ret e-postası aldı. “Bir ret e-postası. Hepimizin alıştığı türden bir “Sevgili John”. Onlardandır” dedi.

Reddit kullanıcısı, bu noktada genelkurmay başkanının kendisine bir sonraki röportaj için boş olup olmadığını sorduğunu hatırladı. “Yapabildiğim tek şey gülümsemek ve şöyle cevap vermek: 'Benim için harika çalışıyor, ancak işe alım ekibinin geri kalanı için işe yarayacağından emin değilim. Birisi beni fark etmeden reddetti'' dedi jüriye.

Onun tepkisi orada bulunan herkesi şok etti. “Kendinize daha uygun diğer adaylara başvurabilmeniz için bu pozisyondan reddedildim” dedi. “Başka hangi aday kaldı? Ben onun sonuncu olduğunu sanıyordum?” diye sordu yaşlı üyelerden biri diğerine.

Adam, bu açıklamanın “birkaç dakikalık garip bir sessizliğe” yol açtığını, ardından içlerinden birinin ona hafta sonuna kadar geri döneceklerine dair güvence verdiğini söyledi. “Sonra Zoom görüşmesinden atıldım. Yani sanırım birinin arkadaşı yeni işe alındı ve kimse genelkurmay başkanına söylemedi ya da bütçe nedeniyle pozisyon kapatıldı ve yine kimse genelkurmay başkanına söylemedi. Adam, “Yani… inanılmaz derecede talihsiz” diye bitirdi.

Ayrıca okuyun | İzleyin: Mumbai Trafik Polisi, hatalı otomatik çekçek sayaçlarının belirlenmesine ilişkin bir Haber kılavuzu paylaşıyor

Reddit kullanıcısı olayı daha bir gün önce paylaştı. O zamandan beri gönderisi neredeyse 3.000 olumlu oy aldı. Gönderiye tepki veren bir kullanıcı, “Kocam bir keresinde iş geliştirme pozisyonu için Amazon'da bir röportaj yapmıştı ve otoparkta arabasına doğru yürürken telefonu çaldı ve reddedildi! Lanet olsun, sadece bir şakaydı.” “Ne yaptın, osuruk?” diye onunla dalga geçmeye devam ediyordum.

“Bu berbat. Çalışmak için iyi bir ekip olduğu anlaşılıyor. Belki bu bir hataydı ve yine de işi alacaksın,” yorumunu yaptı bir başkası.

“Görüşme sırasında e-posta yoluyla reddedilmek acımasızca. Üçüncü bir kullanıcı, “Gerçekten bir kurşundan kaçmışsınız ve orada çalışmanın nasıl bir şey olacağını düşünüyorsunuz gibi görünüyor” yorumunu yaptı. “Bunun senin başına gelmesinden nefret ediyorum ama bu hikayeyi anlatabilmeni seviyorum. Röportaj yaparken, sizin için anlamlı olan bir şeyle karşılaşmanız an meselesidir. Devam edin,” dedi bir başkası.

Daha fazla trend haber için buraya tıklayın