ABB’den özel kurs

celikci

New member
ANKARA (İGFA) – Ankara’nın Kuşcağız Aile Ömür Merkezi’nde gerçekleştirilen “Down Sendromlu Çocuklara Yönelik Yüzme Kursu”nda 8 çocuk, yüzme ve özel eğitim öğretmenleriyle birlikte 3 ay boyunca eğitim alacak.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentte dezavantajlı kümeleri toplumsal hayata dâhil etmek ve ömürlerini kolaylaştırmak emeliyle projelerine sürat kesmeden devam ediyor.

Kadın ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı, Kuşcağız Aile Hayat Merkezi’nde fiyatsız olarak “Down Sendromlu Çocuklara Yönelik Yüzme Kursu”nu hayata geçirdi.

Birebir yüzme eğitmenleri ve özel eğitim öğretmenleri eşliğinde 8 down sendromlu çocuğa 3 aylık boyunca dörder kişilik kümeler formunda yüzme eğitimi verilmeye başlandı. Yüzme kurslarına çocuklarını göndermek isteyen ailelerin Kuşcağız Aile Hayat Merkezi’ne gelerek, şahsen müracaatta bulunmaları gerekiyor.

Vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda ABB Bayan ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı Kuşcağız Aile Hayat Merkezi Genel Koordinatörü Selma Koç Ünal, “Vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda down sendromlu çocuklarımız için yüzme kursu başlattık. Birebir yüzme eğitmenleri ve özel eğitim öğretmenleri ile birlikte çocuklarımız yüzme öğrenmeye başladı. Birinci dersler başladı ve şu an 8 öğrencimiz eğitim alıyor. Kurslarımıza müracaatları almaya devam edeceğiz” derken, Bayan ve Aile Hizmetleri Daire Başkanlığı Kuşcağız Aile Hayat Merkezi Özel Eğitim Öğretmeni Fatma Eser de şunları söylemiş oldu: