60 kilometre koşuyu atı İskender ile bir arada tamamladı, şampiyon oldu

celikci

New member
Türkiye Binicilik Federasyonu’nun Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin mesken sahipliğinde düzenlediği Türkiye Atlı Dayanıklılık Şampiyonası Gebze’de gerçekleştirildi. Bandırma’da tahsil goren ve 12. sınıf öğrencisi olan, bununla birlikte Memluk Atlı Spor Okulu’nda binicilik eğitimi alan Pelin Alp, Antrenörü Batuhan Haspolat önderliğinde Gebze’de yapılan Atlı Dayanıklılık Türkiye Şampiyonası’nda elde ettiği birincilik derecesi ile hem ailesinin tıpkı vakitte Bandırmalıların gurur kaynağı oldu. Pelin Alp, “Altı ay kadar evvel lisansımı aldım ve birinci yarışmama gittim. 40 kilometrelik yarışta 4.cü oldum artık ise 60 kilometrelik müsabakada Türkiye 1.si oldum. Çok heyecanlıydım ve stresliydim lakin bana müsabakada en çok yardımcı olan İskender oldu atım. İskender olmasaydı bu düzeyde olamazdım Batuhan Haspolat hocam ve Memlük Atlı Spor Kulübü bu hususta bana fazlaca dayanak oldular yarışa gitmem ve muvaffakiyet elde etmem konusunda, tabi ki ailemde destekçim oldu. Amacım 80 kilometrelik müsabakada Ulusal Ekip seçmelerine girmek istiyorum” halinde konuştu.

İHA