2024 Ramazan Bayramı ne zaman? Hindistan'da ayın görülme tarihini öğrenin

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Bu yıl Hindistan'da Ramazan Bayramı Şevval ayının görülmesine bağlı olacak


Ramazan Bayramı 2024: Bu ay, dünyanın dört bir yanındaki Müslüman topluluklar, imana, tefekküre ve salih amellere adanmış kutsal bir ay olan Ramazan'ı kutladı. Müslümanların duaya, kişisel gelişime ve ilişkileri güçlendirmeye odaklandığı yoğun bir bağlılık dönemidir. Şafaktan akşam karanlığına kadar oruç tutmak temel bir uygulamadır ancak Ramazan sadece yemek yemenin ötesine geçer. Bu, öz disiplin, empati ve Tanrı'dan ve haksızlığa uğramış olabilecek kişilerden af dilemekle ilgilidir. Bu kutsal ayda hayırseverlik ve cömertlik özellikle teşvik edilmektedir.

Mübarek Ramazan ayı yaklaşırken, dünyanın dört bir yanındaki Müslüman topluluklar Ramazan Bayramı'nı kutlamaya hazırlanıyor. Bu sevinçli olay, orucun başarıyla tamamlandığını ve İslami Şevval ayının başlangıcını işaret ediyor. Hilalin görülmesi, 2024 yılındaki Ramazan Bayramı'nın kesin tarihini doğrulayacak.

Arkadaşlarınızla ve ailenizle bir araya gelmek için mükemmel bir fırsat.

Hindistan'da Ramazan Bayramı 2024 ne zaman kutlanacak?


Bu yıl Hindistan'da Ramazan Bayramı Şevval ayının görülmesine bağlı olacak. 9 Nisan 2024 akşamı hilal görünür hale geldiğinde kutlamalar 10 Nisan'da başlayacak. Ancak ayın görünmediği 11 Nisan'da bayram kutlanıyor.

Ramazan Bayramı'nın tarihi, ay döngüsünü takip eden ay takvimine bağlıdır. Bu nedenle bayram her yıl Gregoryen takvimine göre yaklaşık 10 ila 11 gün daha erkene düşüyor.

Ramazan Bayramı 2024'te Suudi Arabistan ve BAE'de ay görülme tarihi?


Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Birleşik Krallık, Mısır, Türkiye ile Orta Doğu ve Batı'nın diğer bölgelerindeki Müslüman topluluklar Ramazan Bayramı'nı kutlamaya hazırlanıyor. Suudi Arabistan Yüksek Mahkemesi, ülkedeki tüm Müslümanlardan 8 Nisan 2024 akşamı hilali gözlemlemelerini istedi. Görünür olduğunda Ramazan ayının sonunu ve Şevval'in başlangıcını işaret eder ve Ramazan Bayramı kutlamaları 9 Nisan'da başlar.

Ancak hilalin görülmesi bazen gecikebilmektedir. Bu durumda bu ülkeler bir gün daha oruç tutacak ve Ramazan Bayramını 10 Nisan'da kutlayacaklar. Bu da normal 29 gün yerine 30 günlük bir Ramazan anlamına geliyor.

Daha fazla trend haber için buraya tıklayın
 
Üst