Bilmen gereken her şey

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Dünya Günü 2024: Gezegen 22 Nisan'da 54. Dünya Günü'nü kutluyor.


Dünya Günü her yıl 22 Nisan'da kutlanıyor. Gün aynı zamanda Uluslararası Toprak Ana Günü olarak da biliniyor. Günün amacı, hızla artan kirlilik, ormansızlaşma ve küresel ısınma gibi çevreyi tehdit eden ve gezegeni tehlikeye sokan çeşitli konular hakkında farkındalık yaratmaktır. Dünyanın dört bir yanındaki ülkeler ve kuruluşlar, çevreyi korumanın acil gerekliliği konusunda farkındalığı artırmak için bir araya geliyor.

Gezegen, kirliliğin benzeri görülmemiş seviyelere ulaştığı ve sıcaklıkların her yıl rekorlar kırdığı bir dönemde, 22 Nisan 2024'te 54. Dünya Günü'nü kutlayacak. Dünya çapında binlerce insan kampanyalar düzenliyor ve gezegenin sağlığını iyileştirme sözü veriyor. Dünya Günü çeşitli seminer, etkinlik ve konserlerle kutlanıyor. Bu modern çevre hareketleri, dünyanın daha iyi bir yaşam için gezegeni besleme ihtiyacının farkına varmasına yardımcı oluyor.

Günün hikayesi


ABD'li senatör ve çevreci Gaylord Nelson ile Harvard Üniversitesi mezunu Denis Hayes bunu ilk kez düzenlediler. Göre BBCBay Nelson ve Bay Hayes, özellikle 1969'da Santa Barbara, Kaliforniya'da meydana gelen büyük petrol sızıntısından sonra, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki çevresel zararlardan endişe duydukları için bu etkinliği planladılar.

22 Nisan 1970'te 20 milyon Amerikan vatandaşı su kirliliği, petrol kirliliği, orman yangınları, hava kirliliği vb. çevresel krizleri protesto etmek için şehrin dört bir yanında sokaklara çıktı. Birçok şehir yavaş yavaş devrime katıldı ve onu devrimin en önemli şehirlerinden biri haline getirdi. dünyanın en büyük protestoları.

Dünya Günü teması


Bu yılın teması “Gezegen vs. Plastik” olup, plastik kirliliğinin insan ve çevre sağlığı üzerindeki zararlı etkileri konusunda kamuoyunu bilinçlendirmeyi amaçlıyor.

Konu, 2024 yılı sonunda kabul edilmesi beklenen tarihi BM Plastik Sözleşmesi göz önünde bulundurularak seçildi. İngiltere, 2040 yılına kadar plastik kirliliğine son verilmesi çağrısında bulunan 50'den fazla ülkeden biri.

Daha fazla trend haber için buraya tıklayın
 
Üst