Beşamel Soslu Patates

Leila

Global Mod
Global Mod
Beşamel Soslu Patates Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 adet orta uzunluk patates
  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 tepeleme yemek kaşığı un
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Beşamel Soslu Patates Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Patatesleri yuvarlak doğrayıp borcama dizelim.
  2. Üzerine tuz serpelim.
  3. Tereyağını tencerede eritip içerisine bir kaşık unu ekleyelim, kokusu çıkana kadar kavuralım.
  4. Sütüde ekleyip süratli karıştırarak karabiber, tuz eği yapıp pişirelim.
  5. Beşamel sosu patatesin üzerine döküp 200°’de öncesinden ısıtılmış fırına verelim .
  6. 30 dakika fırında pişirdikten daha sonra fırından çıkarıp kaşar peynirini serpelim kaşar peyniri eriyene kadar tekrar fırında tutalım .
  7. sonrasındasında sıcak servis edelim deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun.
    ❤
    .
Beşamel Soslu Patates Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst