Güveçte Zeytinyağlı Patatesli Taze Fasulye

Leila

Global Mod
Global Mod
Güveçte Zeytinyağlı Patatesli Taze Fasulye Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram taze fasulye
  • 1 adet taze patates
  • 1 adet büyük domates
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates ve biber salçası karışımı
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 adet küp şeker
  • 2,5 su bardağı sıcak su
Güveçte Zeytinyağlı Patatesli Taze Fasulye Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Fasulyeleri istediğimiz biçim de doğrayalım. Güveç çanağına yemeklik doğranmış kuru soğan ive yarım çay bardağı zeytinyağını ek edelim soğanlar pembeleşinceye kadar kavuralım.
  2. Üzerine doğranmış olan fasulyeleri ekleyip 2-3 dakika kavuralım ve üzerine rendelenmiş olan domatesi, doğranmış yeşil biberi ve sarımsağı ve bir adet küp şekeri ilave edelim, karıştıralım.
  3. Ocağı kısık ayara getirerek 5-10 dakika kendi halinde kavrulduktan daha sonra sıcak suyunu ek edelim 25 dakika piştikten daha sonra küp formunda doğranmış olan patatesleri kızgın yağda yavaşça kızartalım.
  4. İkiye bölünen çeri domatesleri birlikte yemeğin üzerine alalım tuzunu ve pul biberini ek ederek (Patatesi kızartmamın gayesi imaj ve lezzet bakımından)
  5. 10 dakika da bu biçimde pişirdikten daha sonra ocaktan alalım. Güveçte zeytinyağlı taze patates ve fasulye yemeğimizi sıcak yahut soğuk servis yapabiliriz tercih sizin. Afiyet olsun. ????????????.
Güveçte Zeytinyağlı Patatesli Taze Fasulye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst