Catering servis elemanından ünlü şefe: Suresh Pillais’in ilham verici yolculuğu

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Ayrıca BBC Masterchef Professionals’ta yarıştı.


Popüler bir ünlü şef olan Suresh Pillai, dünyaya Kerala’nın zengin mutfağını tanıtmasıyla tanınır. Şu anda birkaç restoranı var ve lezzetli tarifleriyle yemin eden önemli sayıda sosyal medya takipçisine sahip.

Ancak birçok başarılı insan gibi o da mütevazi bir geçmişe sahipti ve bugün olduğu yere gelebilmek için ufak tefek işlerde çalıştı.

Pazartesi günü, Twitter’da hikayesini bir etkinlikte yemek servisi yapan çocuğa ait bir hatıra fotoğrafıyla paylaştı. “Rastgele bir resepsiyonda yemek servisi yapan bu 18 yaşındaki yemek servisi çocuğu, beni bugün tanıdığınız Şef Pillai ile aynı.”

Buradaki gönderiye bakın:

Rastgele bir resepsiyonda yemek servisi yapan bu 18 yaşındaki yemek servisi çocuğu, beni bugün tanıdığınız Şef Pillai ile aynı.

Birkaç gün önce bir arkadaşım bana bu fotoğrafı gönderdi ve beni yıllar öncesine götürdü.

Hiçbir şeyin yoksa, bir yerden başlamalısın, değil mi?
Hayatım boyunca bir… pic.twitter.com/xjl4JLqcbg

— Suresh Pillai (@chef_pillai) 29 Mayıs 2023
Uzun tweet’te çocukluğunu hatırladı ve kaderinde her zaman bir “iş adamı” olmak olduğundan bahsetti.

“İlk “iş”imi 6. veya 7. sınıfta yaptım. Evde büyük bir Kambili Moosu/Kambili Naranga (pomelo) ağacımız vardı ve bu, çocukluğumuzun temelini oluştururdu. O kadar beğendim ki sabah 5’te kalktım ve kahvaltı için birkaç tane aldım. Kısa sürede saf zevkten ilk harçlık kaynağım haline geldi. Onları toptan topladım ve pazarda tanesi 25 paise veya 4/5 rupiye sattım. O zamanlar arkadaşlarıma bazı Rs.1 notlarını göstermekten ne kadar gurur duyduğumu tahmin edersiniz!” diye yazdı.

İş adamı olarak ikinci işinde tapınak festivali için kavrulmuş fıstık sattı.

“Gençliğimin sonlarında, diğer şeylerin yanı sıra, yavaş yavaş bugün olduğum kişi olmadan önce bir otel garsonu, tapınak temizleyicisi ve yemek servisi yapan bir çocuktum” diye yazdı. Şef, “sıkışmış ve kafası karışmış hissetmenin sorun olmadığını” ve kişinin denemeye devam etmesi gerektiğini söyleyerek sözlerini bitirdi.

İlham veren tweet viral oldu ve çeşitli tepkilere yol açtı. Bir kullanıcı, “Ne yolculuk efendim.” Paylaşım için teşekkürler. “Çok fazla motivasyon.” Bir başkası şöyle yazdı: “@chef_pillai bunu söylemekte haklıydı. Geçmişimizi hatırlamak çok nostaljik bir an.” Hayatımıza dönüp bakmamızı sağlıyor. “Teşekkürler patron.”

Üçüncüsü ekledi: “Gerçekten ilham verici.” 18 yaşındaki bu catering çocuğu, Kerala’nın içindeki veya dışındaki Malayalees için lezzet yolculuğunu açıkça yeniden tanımlıyor. “Tüm yetki sevgili dostuma aittir.”

Özellikle Londra’da çeşitli restoranlarda şef de party, sous şef ve baş aşçı olarak 14 yıl çalıştı. 2017 yılında İngiliz reality TV şovunda yer aldı. MasterChef: Profesyoneller. The Raviz’in Baş Aşçısı ve Mutfak Direktörü olmak için Hindistan’a döndü ve daha sonra Restaurant Chef Pillai adlı kendi restoran zincirini kurdu.

Daha fazla trend haber için buraya tıklayın
 
Üst